Efter dialogmøde med forældre: Thors og Schow lader DASK fortsætte
Udfasningen af dagbehandling- og skoletilbuddet DASK er afblæst efter dialogmøde med forældrene på DASK. Thomas Thors og Søren Schow vil nu finde pengene til at lade tilbuddet fortsætte indenfor budgettets rammer. Foto: Jacob Jepsen.

SPECIALTILBUD | BORNHOLM
22. SEP 2021 • 22:28

Efter dialogmøde med forældre: Thors og Schow lader DASK fortsætte

Dagbehandling- og skoletilbuddet DASK får lov at fortsætte. Det har Thomas Thors og Søren Schow fortalt forældrene til eleverne på DASK ved dialogmødet onsdag aften.

Forældre til elever i dagbehandling- og skoletilbuddet DASK havde inviteret Thomas Thors (S) og Søren Schow (V) til dialogmøde onsdag aften for at fortælle om deres oplevelser med DASK. 

I slutningen af dialogmødet fortalte Thomas Thors, at parterne bag budgetforliget, hvor DASK stod til at blive udfaset, nu alligevel vil lade specialundervisningstilbuddet fortsætte i sin nuværende form og uden slutdato. 

Anders Bech, der er far til en elev i DASK, var til stede ved mødet, og han er mere end lettet over udmeldingen fra Thors og Schow.

– Det er vi helt utroligt glade for. Det kom som en overraskelse, for at være ærlig, og det er i 11. time, at de ændrer mening, men jeg er utrolig lykkelig for, at der er blevet lyttet, og at de har modet til at ændre deres beslutning, fortæller Anders Bech. 

Mødet med forældrene gjorde indtryk

Thomas Thors bekræfter også beslutningen overfor Bornholms Tidende. Mødet med forældrene i DASK gjorde stort indtryk, fortæller han. 

– Vi har hørt forældrenes erfaringer med DASK, og vi har fået et indtryk af, hvor afgørende det er for forældrene og deres børn, at børnene kan være i tilbuddet. Vi er derfor indstillede på at lade DASK fortsætte, og det bliver indenfor budgettets rammer, at vi finder pengene til det, siger Thomas Thors. 

I budgetforliget var Thors og Schow ellers blevet enige om at udfase DASK over de næste to år, men den beslutning vil de to forligsparter nu omgøre.

Hvad har fået jer til at ændre mening?

– Det er debatten og især mødet med forældrene. Vi har lyttet og er blevet overbevist om, at det her er det rigtige at gøre, siger Thomas Thors.

Vil der blive visiteret nye børn til tilbuddet?

– Det er ikke vores opgave som politikere at visitere, men vi opretholder tilbuddet, og børn med de behov, som er beskrevet her, kan komme i tilbuddet fremover, siger Thomas Thors. 

Han har onsdag aften informeret gruppeformændene for de øvrige partier i kommunalbestyrelsen, at udfasningen af DASK nu er afblæst. 

Ånder lettet op

Anders Bech fortæller, at beslutningen om at aflyse udfasningen af DASK betyder alt for forældrene og eleverne i DASK.

– Det betyder alt for os. Efter vores børn er startet i DASK, har vi allesammen oplevet, at vores børn nu endelig er kommet i et tilbud, hvor det ikke er dem, der skal tilpasses en ramme, men at en ramme kan tilpasses dem, og det giver en ro til at udvikle sig. Udsigten til udfasningen skabte meget uro, men nu kan vi ånde lettet op og fortsætte den gode proces, vores børn er i gang med, siger han. Flere nyheder