DR-vært: ‘I kan godt fortryde, at I ikke kom herover’

DR-vært: ‘I kan godt fortryde, at I ikke kom herover’
Niels Krause-Kjær, Danmarks Radios Deadline-vært, har nydt at deltage i et folkemøde, hvor der ikke har været så meget kø. Men der har manglet noget, siger han. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 18. JUN 2021 • 17:13
| ABONNENT
18. JUN 2021 • 17:13

FOLKEMØDE

Medie-Danmark har ikke været så stærkt repræsenteret som normalt i ved årets folkmøde. Men Deadline-vært Niels Krause-Kjær er alligevel glad for at være tilbage i Allinge. Og faktisk også positivt overrasket.

– Hvis jeg skal være helt ærlig, så havde jeg det sådan i ugerne op til: Det bliver sgu et lidt fesent Folkemøde i år. Det bliver først og fremmest en trædesten for at vise, at det kan fungere i 2022, siger han.

– Og så må jeg indrømme, at jeg faktisk er blevet positivt overrasket. Vejret har måske noget at gøre med det, og presset er et helt andet i år. Men der er stadigvæk debatter, der er politikere, og man skal ikke stå i kø, siger den populære debatvært fra Danmarks Radio.

Ifølge Niels Krause-Kjær kan Folkemødet noget helt unikt, som ikke findes andre steder i det offentlige Danmark.

– Alene det at man lige har stået og snakket i korte bukser med nogen. Man skal ikke underkende den betydning det har at snakke med nogen, når paraderne er nede. Det betyder kolossalt meget, både i forhold til det snakkende og bestemmende lag i hovedstaden, men også i det hele taget. Betydningen kan ikke overvurderes. Jeg kan simpelthen mærke det, siger DR-værten.

Men der er mange, der mangler i år, indrømmer Niels Krause-Kjær. Først og fremmest savner han politikere på årets folkemøde.

– Tidligere år har det næsten været fuld plade. I hvert fald halvdelen af Folketinget var her hele tiden, alle borgmestrene.

– Især borgmester- og regionsdelen mangler, siger Niels Krause-Kjær. Det skyldes måske usikkerhed i forhold til restriktioner i forhold til den pandemi, der har hærget i verden i snart halvandet år.

– Vi har allesammen været i tvivl om, skulle vi afsted, eller skulle vi ikke afsted. Den var lidt på vippen, siger han.

Måske af samme grund har Niels Krause-Kjær på dette års folkemøde haft en fornemmelse af at deltage i en slags genåbningsfest.

– Det har været en god fest, siger han.

– Jeg vil sige til dem, der ikke er kommet herover: det kan I godt fortryde. Vejret er fantastisk, stemningen er bedårende. Det der med sektioner og armbånd, det kan jeg ikke rigtig finde ud af, men det at restriktionerne blev lempet for ti dage siden har gjort, at vi næsten kan kramme hinanden nu.

Der har i realiteten kun været en alvorlig streg i regningen ved dette års folkemøde, siger Niels Krause-Kjær:

– Det er, at de lukker Hut-li-Hut klokken 23.00. Men så må vi lave vores egen fest.