Dødsfald: Et stille og roligt liv er slut. Nanna blev 89 år

Dødsfald: Et stille og roligt liv er slut. Nanna blev 89 år
| ABONNENT | 27. JAN 2021 • 11:02
Holger Larsen
Journalist
| ABONNENT
27. JAN 2021 • 11:02

DØDSFALD

– Hun var stille og rolig, men når hun sagde noget, så mente hun det.

Det siger Connie Kofoed Olsen om sin mor, Nanna Pedersen, der døde den 16. januar, 89 år gammel.

Nanna Pedersen var fra Østermarie, hvor hun voksede op sammen med en tvillingesøster. De var kun syv år, da de mistede deres far.

– Jeg tror ikke, at pigerne har lidt nogen nød, og de havde også min oldemor til at tage sig af dem. Min mormor klarede sig godt. Hun arbejdede på hotel, og hun syede tøj for folk, for hun var rigtig god til at sy. Til slut arbejdede hun på telefoncentralen i Østermarie, fortæller Connie Kofoed Olsen.

Nanna Pedersen interesserede sig for idræt. Hun dyrkede i sin ungdom både gymnastik og håndbold, og hun var på Gerlev Idrætshøjskole på Sjælland og "i huset" hos en købmandsfamilie i Roskilde. Hjemme igen på Bornholm havde hun forskelligt arbejde, inden hun i 1956 blev gift med Svend Aage Kofoed Pedersen og flyttede ind på Pilegård i Ibsker.

Nanna Pedersen arbejdede på gården, passede hjemmet og de to børn. Svend Aage Kofoed Pedersen døde i 1988, hvorefter Nanna Pedersen solgte gården og flyttede til Nexø og senere til Aakirkeby.

– Mor kunne sagtens få tiden til at gå som pensionist. Hun læste og løste kryds- og tværs. Hun tog af sted til Gudhjem Svømmehal til en ugentlig svømmedag, og hun har også badet meget i havet, fortæller Connie Kofoed Olsen.

Nanna Pedersen flyttede for tre år siden ind på Plejehjemmet Toftegården i Hasle:

– Toftegården er et rigtig godt sted for ældre mennesker. Der bliver de passet og plejet. Det var godt, hun kom til at bo der med folk omkring sig i stedet for, at hun havde siddet mere alene i en lejlighed et andet sted, mener datteren.

Nanna Pedersen efterlader sig børnene Connie og Birger, fem børnebørn og to oldebørn.