Disse haller får flest penge til reparationer

NYHED | ABONNENT | 22. MAJ 2024 • 19:00
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
22. MAJ 2024 • 19:00

Ret store projekter med at renovere gjorde Aakirkeby-Hallerne og Bornholms Idræts- og Kulturcenter i Allinge til topscorere, da de otte selvejende haller blev enige om at fordele 865.000 kroner fra kommunen.

På Bornholm kan man snakke om tingene. Så når kommunen lige har sat godt 865.000 kroner af til byggearbejder i de selvejende haller, kan hallerne selv blive enige om at fordele pengene.

Det har hallerne nu gjort, og det gik så fordrageligt for sig, at to af dem valgte slet ikke at modtage penge fra kommunens pulje. Fordi de ikke har planer om at renovere noget i år.

Sådan nogle planer har Aakirkeby-Hallerne og Bornholms Idræts- og Kulturcenter i Allinge derimod. De to haller har også så store planer, at de tilsammen får næsten to tredjedele af det samlede beløb: I alt lige under 550.000 kroner.

Bornholms Idræts- og Kulturcenter får 344.000 kroner til VVS- og murerarbejde, når hallen skal renovere omklædningsrum.

I Aakirkeby skal hallerne have ny ventilation og et nyt styresystem til varme i hal A, og Aakirkeby-Hallerne har også et utæt tag. For at gøre noget ved det får Aakirkeby-Hallerne godt 202.000 kroner fra kommunens pulje.

Lidt længere nede på listen over beløbsmodtagere får Rønne Svømmehal godt 163.000 kroner. Pengene skal gå til et nyt skydedørsparti ved indgangen, ligesom fem vinduer skal skiftes ud i personalets del af bygningen.

Gudhjem Svømmehal (63.000 kroner) skal skifte taget ud over omklædningsrummene. DGI-Hallen i Rønne (62.000 kroner) skifter 10 vinduer ud ved kontoret og baderummene.

Den mindste byggeplan skal man finde i Østermarie, hvor hallen kan få en ny dobbeltdør mellem forhallen og sportshallen for lige under 30.000 kroner.

Formelt skal kommunalbestyrelsen godkende hallernes måde at fordele pengene i kommunens pulje på. Men det sker altid uden nogen debat, så alt peger på, at der bliver slået søm i alle beløbene, når politikerne træder sammen om en uge.