'Det er ikke forbeholdt tredjeverdenslande at passe på dyrelivet'

'Det er ikke forbeholdt tredjeverdenslande at passe på dyrelivet'
Bornholms Regionskommune er forpligtet til at passe på dyrelivet, og derfor bør man vente på endnu en undersøgelse af forekomsten af markfirben og andre dyr, inden man gennemfører en planlægning af et udviklingsområde i Rønne Syd, mener Morten Riis fra Enhedslisten. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 27. JAN 2021 • 08:08
Henrik Nielsen
Journalist
| ABONNENT
27. JAN 2021 • 08:08

NATUR

Det handler ikke kun om at sikre den bedst mulige planlægning, når Enhedslisten ønsker at udskyde planlægningen af et planlagt boligområde i Rønne Syd til efter en anden undersøgelse af dyrelivet i området. Det handler også om at leve op til de forpligtelser, regionskommunen har for at passe på dyrelivet.

Det fortæller gruppeformand Morten Riis.

– Vi er forpligtede til at passe på dyrelivet og særligt de arter, som er fredet og beskyttet. Når vi ser naturprogrammer fra andre verdensdele, så synes vi også, at de skal passe på deres dyr. Det gælder også os selv. Det er ikke sådan, at det kun er forbeholdt tredjeverdenslande at passe på deres dyreliv, siger han.

Morten Riis tilføjer, at der er et stort biodiversitetsproblem i Danmark.

– Nu tager vi noget jord, som faktisk ligger frit, og hvor naturen i øjeblikket har gode betingelser, og siger, at det skal vi have gjort til et bymiljø. Så synes jeg bestemt, at vi skal kigge på, hvad det er for nogle ting, vi kan gøre for at indrette det her på en måde, så vi tager hensyn til naturen og dyrelivet, siger Morten Riis fra Enhedslisten, som er tilhænger af, at der bygges boliger i Rønne Syd.