Derfor har DAT onsdag aflyst to afgange
Tekniske problemer kombineret med sygdom tvang onsdag DAT til at ændre på rejseplanen. Arkivfoto: Berit Hvassum

NYHED | BORNHOLM
12. JAN 2022 • 16:00
Jakob Nørmark
Journalist

Derfor har DAT onsdag aflyst to afgange

DAT var onsdag nødt til at aflyse flyvningen klokken 11.30 fra Bornholms Lufthavn til Kastrup. De berørte passagerer blev flyttet til næste afgang godt tre timer senere. 

Onsdag aften har passagererne på afgangene klokken 18 og 18.50 fået besked om, at den den ene afgang aflyses, og at passagererne samles på en ny afgang klokken 18.15.

Aflysningerne skyldes først og fremmest en fejl på flyets navigationssystem, oplyser DAT's kommercielle direktør, Robert Rungholm. 

"Aflysningen var på grund af en teknisk defekt på flyets navigationssystem, der kombineret med vejret gjorde, at de var nødt til at vente," skriver Robert Rungholm til Tidende.

Coronasmitte blandt medarbejderstaben betød, at det ikke var muligt for flyselskabet at undgå forsinkelsen for formiddagens rejsende.

"Vi havde et reservefly i København, men på grund af covid-19 sygdom og følgevirkninger var det desværre ikke muligt at sætte det ind," skriver Robert Rungholm og noterer samtidig, at andre luftfartsselskaber for tiden er hårdt ramt af pandemien.

"Air Greenland har indstillet alle flyvninger mellem København og Grønland, og de fleste af deres lokalflyvninger i Grønland, i en hel uge som følge af covid-sygdom blandt personale. Det er lidt vildt, og der ender vi heldigvis ikke på Bornholm".

 Flere nyheder