Den konservative rejse: Det er belønningen for det hårde arbejde

Den konservative rejse: Det er belønningen for det hårde arbejde
Valgkampen har fyldt alt for den konservative spidskandidat Jakob Trøst (stående til venstre), og det ud til at belønne sig, hvis man skal tro den seneste meningsmåling. De første resultater fra valgstederne tyder indtil videre på, at meningsmålingen ikke er helt ved siden af. Foto: Jacob Jepsen
INTERVIEW | BORNHOLM | ABONNENT | 16. NOV 2021 • 21:54
INTERVIEW | BORNHOLM | ABONNENT
16. NOV 2021 • 21:54

Mens vi venter på det endelige valgresultat, har Tidende bedt Jakob Trøst sætte ord på den udvikling, partiet har været igennem i løbet af valgkampen.

Spidskandidaten vil ikke fejre noget, før stemmerne er gjort op, men lægger heller ikke skjul på, at den seneste meningsmåling fra TV2 Bornholm, hvor konservative står til at gå fra nul til to mandater, har gjort indtryk.

– Det er jo fantastisk. Vi startede nærmest fra nul, så det har været et stort arbejde at komme hertil, hvor meningsmålingerne ser så gode ud. Det har været som en lang eksamen, og i aften kommer karakteren. Vi er selvfølgelig rigtig glade for, at det ser ud til at gå den rigtige vej. Det er belønningen for det store arbejde, vi har lagt for dagen, siger han.

Privatliv på standby

Det sidste lange stykke tid har alt andet end valgkampen været sat på standby for den konservative spidskandidat.

– Jeg har brugt noget afspadsering på mit arbejde, og så har mit husbyggeri stået stille i to måneder nu. Fritid har været stort set ikkeeksisterende, og det er ikke mange nætter, jeg har fået mere end seks timers søvn. Så det har fyldt meget, siger han.

Børn på dagsordenen

Emnet børn og unge kom for alvor på dagsordenen i slutspurten af valgkampen, og her har konservative befundet sig godt. Især partiets nummer to, Iben Buch, har markeret sig på emnet, da hun selv har erfaringer med at møde det kommunale system som mor til en dreng med autisme.

Jakob Trøst fortæller, at det har været helt naturligt for partiet at have fokus på børn, og at det ikke er en dagsorden, de er hoppet på, fordi det var belejligt.

– En af de konservative kerneværdier er jo familien og så selvfølgelig erhvervslivet. Og hvis erhvervslivet skal fungere, skal familielivet også fungere. Så for os har det været helt naturligt, at det har været en del af vores valgkamp, siger han.