Konservative i indledende samtaler med flere partier: 'Jeg vil se tallene først'

Konservative i indledende samtaler med flere partier: 'Jeg vil se tallene først'
Jakob Trøst fortæller, at han og partiet allerede har haft indledende samtaler om samarbejde med flere andre partier. Foto: Mette-Marie Andersen
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 16. NOV 2021 • 21:21
NYHED | RØNNE | ABONNENT
16. NOV 2021 • 21:21

Den konservative spidskandidat er glad for partiets fremgang og har allerede haft indledende samtaler med flere partier. Men partiet indgår ingen bindende aftaler for tidligt, forsikrer Jakob Trøst. 

Den konservative gruppe er ankommet til Green Solution House efter en fælles middag på Texas i Rønne. Gruppen har fået et påfaldende lille lokale, hvis man ser på partiets måske afgørende rolle i aften.

Sidste meningsmåling fra TV2 Bornholm viser to mandater til partiet, som ikke sidder i den nuværende kommunalbestyrelse.

Spidskandidaten Jakob Trøst har da også en ydmyg tilgang til de gode indikationer, da Tidende møder ham i den nybyggede fløj på Green Solution House.

– Jeg synes, det går i den rigtige retning, men jeg vil gerne se tallene i aften, før jeg tør tro på det, siger han.

Har haft samtaler

Jakob Trøst fortæller, at han og partiet allerede har haft indledende samtaler om samarbejde med flere andre partier.

– Det har vi haft den sidste måneds tid, men det er klart, at efter den seneste måling er vi gået ind i mere alvorlige snakke, siger han.

Spidskandidaten vil dog ikke afsløre med hvem, han har haft de alvorlige snakke.

Ingen bindende aftaler

Når det kommer til en konstituering, er Jakob Trøst dog helt klar i spyttet i forhold til, hvilke partier, han først skal tale med.

– Først snakker vi med de øvrige partier i vores valgforbund. Det har vi givet hinanden håndslag på. Derfra er det ret åbent, siger Jakob Trøst.

Konservative peger i udgangspunktet på Jakob Trøst til posten som borgmester.

Partiet kommer dog ikke til at begynde bindende forhandlinger, før det endelige resultat foreligger, fortæller spidskandidaten.

– Vi laver ikke bindende aftaler, før vi har alle tallene. I valgforbundet er vi enige om, at vi ikke sælger skindet, før bjørnen er skudt, siger han.