Berørt Trøst: Det er stort at få den tillid som ny på Bornholm

Berørt Trøst: Det er stort at få den tillid som ny på Bornholm
De konservatives spidskandidat Jacob Trøst er berørt af de foreløbige meget positive valgresultater. Foto: Jacob Jepsen
INTERVIEW | BORNHOLM | ABONNENT | 16. NOV 2021 • 22:28
INTERVIEW | BORNHOLM | ABONNENT
16. NOV 2021 • 22:28

Konservative gik ind til valgdagen med en forhåbning om at få to mandater, nu ser det ud til, at et tredje mandat ikke er helt urealistisk. Partiet har fået næstflest stemmer i Svaneke kun overgået af Enhedslisten.

Spidskandidaten Jacob Trøst har tårer i øjnene, da de bornholmske medier flokkes uden for partiets lokale på Green Solution House. 

De foreløbige valgresultater viser stor fremgang for de konservative med Jacob Trøst i spidsen. En spidskandidat, der flyttede til Bornholm for bare halvandet år siden. 

– Det er helt vildt. Vi havde slet ikke turde håbe på at få de tal her, siger han.

Du virker meget berørt af de her foreløbige resultater. Kan du fortælle, hvad der går igennem dit hoved lige nu?

– Jeg er jo ny i politik og ny på Bornholm, så det er virkelig stort at få den tillid, siger han.

Hvordan er stemningen i jeres gruppe lige nu?

– Den er nærmest euforisk. Vi havde slet ikke turde håbe på de tal, vi ser nu. Vores mål var to mandater, og så sagde vi, at tre mandater ville være et mirakel. Nu er der flere målinger, der viser, at vi er meget tæt på tre.

Et konservativt aftryk

Om det bliver to, tre eller flere mandater, så forsikrer Jacob Trøst, at de vil forsøge at få sat et konservativt aftryk på den politik, der skal føres i kommunalbestyrelsen de næste fire år.

– Vi vil bruge mandaterne til at få mest mulig indflydelse for vores vælgere og vores politik. Vi vil arbejde for at få sat et konservativt aftryk på de politiske beslutninger, der bliver truffet i kommunalbestyrelsen, og så skal vi have gang i den udvikling, som Bornholm har brug for, siger han.

På hvilke områder er det først og fremmest?