Dekra skal finde nyt sted til transportkurser

Dekra skal finde nyt sted til transportkurser
Peter Laursen er koncernchef for Dekra i Danmark, som har sit hovedsæde i Brøndby. Pressefoto
| ABONNENT | 30. APR 2021 • 16:04
Holger Larsen
Journalist
| ABONNENT
30. APR 2021 • 16:04

ERHVERV

AOF Bornholms salg af det tidligere Knudsker Forsamlingshus på Snorrebakken betyder, at virksomheden Dekra skal finde nye lokaler til sine transportkurser på Bornholm.

Dekra har hidtil lejet sig ind hos AOF. Men oplysningsforbundet har solgt ejendommen pr. 1. maj og flytter ind ovenpå Nordea på Store Torv i Rønne. Dermed bliver Dekra hjemløs.

– Vi havde i onsdags sidste hold på vores gamle adresse, og vi er nu i gang med at lede efter nye lokaler. Det kræver noget plads, og der er selvfølgelig ikke et væld af steder at vælge imellem. Men det lader til, at der er en god dialog. Vi regner med at finde noget rimeligt hurtigt, så vi er klar til næste hold, og vi glæder os til at fortsætte på Bornholm, siger Thomas Hedegaard, der arbejder med markering og kommunikation i Dekra.

Dekras aktiviteter på Bornholm omfatter transportkurser:

– Det er den slags kurser, som Dekra er mest kendt for at have i Danmark. Lastbil-, bus-, taxi-, varebil-, gaffeltruck-, krankurser og så videre. Det er lovpligtig efteruddannelse, vi tilbyder fra 19 lokationer i Danmark, siger Thomas Hedegaard.

– Dekra er en AMU-udbyder på lige fod med andre private og offentlige udbydere. Vi er bare primært specialiseret på transportområdet, hvor de offentlige er lidt bredere i deres udbud, forklarer Thomas Hedegaard.

AMU står for arbejdsmarkedsuddannelser.

Synshaller

Dekra (Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein (brancheorganisation for tyske bilproducenter)) er grundlagt i Berlin i 1925.

Dekra fortæller på sin hjemmeside, at den i dag er en af verdens førende virksomheder inden for sikkerhed – ikke alene på vejene, men også på arbejdspladser og i hjemmet. Dekra er repræsenteret i mere end 60 lande.

I Danmark har man i de senere år også fået en større bilafdeling med godt 40 synshaller, oplyser Thomas Hedegaard.