CRT får statsstøtte til forskning i arbejdskraft i landdistrikterne
Center for Regional- og Turismeforskning har modtager penge fra Indenrigs- og Boligministeriet til forskning i arbejdsmarkeder og arbejdskraft i landdistrikterne. Arkivfoto: Berit Hvassum

FORSKNING | NEXØ | GRATIS
24. JUN 2021 • 12:36
Henrik Nielsen
Journalist

CRT får statsstøtte til forskning i arbejdskraft i landdistrikterne

42 ansøgere fra hele landet fik torsdag positivt svar på deres ansøgninger til Indenrigs- og Boligministeriets Landdistriktspulje. Tilsammen modtager de knap 14 millioner kroner i støtte til projekter, der kan skabe udvikling og gode levevilkår i landdistrikterne. Center for Regional- og Turismeforskning i Nexø modtager 627.404 kroner til et projekt, der skal skabe ny viden om arbejdsmarkeder og arbejdskraft i landdistrikterne.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Indenrigs- og Boligministeriet.

Forskningsprojektet skal undersøge landdistrikternes udfordringer med at skaffe tilstrækkelig kvalificeret arbejdskraft. Det skal ske ved at belyse en række teoretiske og empiriske huller i landdistriktsforskningen på området og skabe en sammenhængende forståelse af de arbejdsmarkedskontekster, erhvervsdynamikker, mobilitetsmønstre og rekrutteringsmåder, som præger og kommer til at præge danske landdistrikter. Det fremgår af projektbeskrivelsen.

Projektet har særligt fokus på at skabe en bedre forståelse af, hvordan offentlige og private virksomheder i landdistrikter med underskud af arbejdskraft formår at kompensere for denne mangel.

I alt var der 221 ansøgere fra hele landet til midlerne fra Landdistriktspuljen. De støttede projekter er udvalgt af Det Rådgivende Udvalg for Landdistriktspuljen bestående af formand Finn Jorsal samt Lisbeth Kristensen Lei, Nynne Larsby Friis og Nils Natorp.

– Det er vigtigt for regeringen, at der er gode muligheder for at leve et godt liv overalt i Danmark, uanset om man bor i en større by, et landdistrikt eller på en af de små øer. Landdistrikterne er en stor og vigtig del af Danmark, og jeg er glad for, at vi kan være med til at understøtte de mange ildsjæle og gode projekter, som er med til at skabe udvikling og gode levevilkår i landdistrikterne, siger indenrigsminister- og boligminister Kaare Dybvad i pressemeddelelsen.Flere nyheder