Campusdyst ramt af fravær

Campusdyst ramt af fravær
Campus Bornholm kører lige nu et forløb, Campusdysten, hvor cirka 350 førsteårselever arbejder i grupper på tværs af erhvervs- og gymnasiale uddannelser.
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT | 25. NOV 2021 • 14:00
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT
25. NOV 2021 • 14:00

Det er første gang, at Campus Bornholm afprøver forløbet Campusdysten, hvor tanken var, at elever fra de forskellige uddannelser skulle samarbejde. Men en del elever er ikke mødt op til timerne.


Campus Bornholm kører lige nu et forløb, Campusdysten, hvor cirka 350 førsteårselever arbejder i grupper på tværs af erhvervs- og gymnasiale uddannelser.

Tanken var at få de forskellige fagligheder i spil og skabe noget socialt fællesskab på tværs, men en del fravær har gjort den ambition sværere at nå.

Forløbets tovholder, Klaus Kristiansen, er dog godt tilfreds med forløbet.

– Det går, som sådan et førstegangsprojekt gør. Vi er alle prøvekaniner, fordi det både er nyt for lærerne og eleverne. De skal finde på ideer med andre, de ikke kender så godt, og det kan være forholdsvist udfordrende. Det taget i betragtning, så er der kommet mange gode idéer fra grupperne, siger han.

Første forsøg med dysten

Campustdysten opstod på et seminar for skolens ledelse, hvor man snakkede om, hvordan man kunne lave en ny tradition på Campus Bornholm, hvor mange uddannelser med forskellige traditioner blev samlet under ét tag, fortæller Klaus Kristiansen.

– Man blev enige om, at det skulle være et forløb, hvor vi lader elevernes mødes på tværs af uddannelserne, og hvor fokus er på innovation, som jo er noget, man i dag arbejder med på alle uddannelser, siger han.

Corona forhindrede det første rigtige forløb med Campusdysten sidste år, så i år er første gang, det bliver gennemført helt efter tanken.

Mere fravær end forventet

Når forløbet afsluttes fredag den 3. december, venter der er en evaluering af forløbet, fortæller Klaus Kristiansen.

Og her er fraværet en af de ting, han vil kigge på.

– Der er et vist fravær, og det er en af de ting, vi skal evaluere på. Det kan skyldes, at modulet, hvor de arbejder med deres idé, ligger sidst på dagen. Det er nok også det med, at de er fordelt i grupper, hvor de skal sidde med nogen, de ikke kender. Vi vidste godt, at der ville være fravær, men i praksis er det mere, end vi havde troet, siger Klaus Kristiansen.

På trods af fraværet, har han alligevel set gode effekter ved elevernes møde på tværs af uddannelser, og Campus Bornholm er klar til at lave Campusdyst-forløbet igen næste år med nye førsteårselever og de nuværende førsteårselever som vejledere.