Butiksindehaver: Når vi så har svaret ja, har flere sagt, 'så kommer vi stormende'

Butiksindehaver: Når vi så har svaret ja, har flere sagt, 'så kommer vi stormende'
Keldor Sørensen, indehaver af skobutikken Keldor i Rønne. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 1. MAR 2021 • 19:00
Jakob Marschner
Journalist
| ABONNENT
1. MAR 2021 • 19:00

GENÅBNING

Små køer på en lille håndfuld handlende præger mandag først på eftermiddagen butikkerne i Rønne, der nu har været åbne i cirka fem timer. Butikkerne melder om flere handlende, end de er vant til at se på en almindelig mandag.

– Folk har også haft ringet og spurgt, om vi ville have åbent. Når vi så har svaret ja til det, har flere sagt "Så kommer vi stormende", fortæller Keldor Sørensen, indehaver af skobutikken Keldor.

– Jeg tror, at vi har haft dobbelt så mange kunder, som vi havde på den første mandag i marts sidste år. Folk har også savnet det sociale i at komme ud og handle. Nogle har også sagt tak, fordi vi nu har åbent igen, siger han.

– Det er den bedste hjælpepakke, vi har fået. De andre har jo stort set været lån, siger Keldor Sørensen.

Flere andre handlende bekræfter tendensen til, at mange bornholmere er søgt ud i handelslivet.

– Der har været flere kunder i dag end på en normal mandag. Vi har godt kunnet mærke det, siger Gitte Holm, butikschef hos Søstrene Grene.

– Det er gået fint, og alle har været glade og positive. Man kan mærke, at folk synes, at det er dejligt igen at kunne gå ud og shoppe, siger hun.


Anita Hansesgaard. Foto: Berit Hvassum

– Det er gået rigtig fint. Det har været stille og roligt, men her har været kunder hele tiden. Nok lidt flere, end vi normalt ville have. Det har både været julegavebyt og folk, der havde lyst til at købe noget nyt, fortæller Anita Hansesgaard, ekspedient hos tøjforretningen Simons på Lille Torv i Rønne.