Brand på varmeværk: Strømsvigt førte til røgudvikling

NOTITS | 9. FEB 2024 • 06:31
Holger Larsen
Journalist
NOTITS
9. FEB 2024 • 06:31

Bornholms Brandvæsen blev tidligt fredag morgen kaldt ud til en brand på Østerlars Varmeværk.

– Der var gået ild i halm i det, man på værket kalder en opriver, som sørger for, at halmballen bliver revet i stykker, inden den bliver kastet i forbrændingen, oplyser Per Zarzycki, indsatsleder i brandvæsnet.

– Det er en hændelse, som de normalt håndterer selv. Men de har samtidig haft en strømafbrydelse, så de ikke havde vand. Det gjorde, at de havde brug for assistance. Vi har i samarbejde med to mand fra værket fået ilden slukket, uden at der skete skader på anlægget, siger Per Zarzycki.

– Vi blev kaldt ud 04.23. Vi havde styr på situationen ved 5-tiden, og nu er vi ved at pakke sammen og køre hjem, siger indsatsleder Per Zarzycki klokken lidt over 6 fredag morgen.

I politiets døgnrapport fremgår det, at røgen havde udviklet sig, fordi fyrets automatiske vandslukningssystem ikke var gået i gang på grund af strømsvigt.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 22-02-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Torsdag eftermiddag, fredag morgen: Gode priser efter midnat. Gode som i meget, meget, meget lave. Mellem kl. 00 - 06 koster el 1,45 kr./kWh alt inkl. i gennemsnit. Det er cirka 2,45 kr./kWh billigere end kogespidspriserne kl. 17-18-19-20. Så flyt dit forbrug og få en yderligere besparelse. Opdateret kl. 13.14. Næste opdatering kl. 00.14.

Bornholms energi og forsyning