Bornholmsk studievært bliver forlagschef

Bornholmsk studievært bliver forlagschef
Brian Christensen har blandt andet været vært på TV 2/Bornholm-programmet Mellem Os. Nu skal han være forlagschef hos Hakon Holm Publishing, som senest har stået bag bogen ”Bornholm i krig og fred”. Pressefoto
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT | 20. JAN 2022 • 20:30
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT
20. JAN 2022 • 20:30

Journalist Brian Christensen er stoppet på TV 2/Bornholm og skal nu udgive bøger på fuld tid. Han er blevet ansat som forlagschef hos Hakon Holm Publishing, som senest har stået bag bogen ”Bornholm i krig og fred”.

 

Efter otte år på skærmen hos TV 2/Bornholm har Brian Christensen valgt at skifte spor – og så ikke helt alligevel. Han har nemlig igennem alle årene drevet et lille forlag som bibeskæftigelse, men nu gælder det forlagsbranchen på fuld tid.

– Da muligheden hos Hakon Holm Publishing opstod, måtte jeg bare slå til. Nu har jeg lavet radio i 10 år, tv i otte år og sideløbende dyrket min interesse for bøger med både boghandel i lufthavnen og forlag. Nu glæder jeg mig til udelukkende at skulle fokusere på produktion af gode bøger og andre forlagsudgivelser, siger Brian Christensen i en pressemeddelelse.

Hos Hakon Holm Publishing i Rønne er direktør Klavs Holm begejstret for sin nye forlagsmand.

– Vi har trykt alle Brians bøger igennem årene og haft et spændende samarbejde indtil nu. Så vi kender hinanden godt, og da Hakon Holm Publishing gerne vil øge antallet af bornholmske bogudgivelser, så er Brian Christensen en mand, som kender alle led i processen – og som kender bornholmerne. Det er et perfekt match for os, siger Klavs Holm.

Opfordring til bornholmerne

I samme åndedrag kommer Brian Christensen med en opfordring.

Skulle der sidde nogle bornholmere derude med et bogprojekt i skuffen – eller et firma, som gerne vil have skrevet deres virksomhedshistorie, så må de endelig sige til!

– Skulle der sidde nogle bornholmere derude med et bogprojekt i skuffen – eller et firma, som gerne vil have skrevet deres virksomhedshistorie, så må de endelig sige til!

Samtidig afslører direktør Klavs Holm også, at ambitionerne rækker over Østersøen.

– Selv om Bornholm har stort fokus for os, så håber vi også at kunne udgive lokalhistoriske bøger, biografier og faglitteratur, som kan være af interesse for hele landet, siger Klavs Holm.

Med Brian Christensens jobskifte overgår hans forlag også til Hakon Holm Publishing. Det drejer sig eksempelvis om bøger som ”Russertiden – De sidste vidner”, ”De første og største fund – De Bornholmske Amatørarkæologer 25 år” og portrætbogen ”Mit Bornholm – 12 personligheder fortæller”.

Hakon Holm Publishing er en del af det grafiske bureau Hakon Holm Grafisk i Rønne. Virksomheden har rødder tre generationer tilbage. Startede i Sønderjylland, og har siden haft adresse i Hasle, Aakirkeby og Rønne. I dag har virkomheden adresse i Rønne og på Frederiksberg.