Berømt skoleskib kommer på besøg

Berømt skoleskib kommer på besøg
Georg Stage kommer både til Bornholm og Christiansø i forbindelse med sit sommertogt. Arkivfoto: Berit Hvassum
| 6. APR 2021 • 14:14
Henrik Nielsen
Journalist

6. APR 2021 • 14:14

TOGT

Skoleskibet Georg Stage har taget hul på sit årlige sommertogt, og der er planlagt to anløb på Bornholm og et enkelt på Christiansø. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Om bord er 63 matroselever fra Danmark, Grønland og Færøerne, som i seks uger inden afsejling har været isoleret fra omverdenen og trænet til togtet sammen med skibets faste besætning.

Fra Holmen i København satte de først kursen mod mod Isefjorden og sejltræning, inden de tager den længere tur over Østersøens vande til Rønne, som de efter planen anløber onsdag den 14. april. Efter to dage sejler Georg Stage videre mod Samsø.

Verdens ældste, civile skoleskib vender tilbage til Folkemødet og ligger i den forbindelse i Allinge fra den 16. til den 19. juni. Derfra sejler skibet videre til Christiansø, hvor eleverne skal til afsluttende eksamen i dagene fra den 1. til den 4. juli.

Det første Georg Stage blev søsat i 1882 og sejlede frem til 1934, hvor det nuværende skib blev bygget. Skibet er en tremastet fuldrigger. Og en fuldrigger er et skib med sejl på alle master, som alle er fuldriggede.