Ældrerådet ønsker Rejsekort i busserne

Ældrerådet ønsker Rejsekort i busserne
Bornholms Ældreråd opfordrer BAT til at indføre Rejsekortet. Arkivfoto: Jacob Jepsen
| 19. MAJ 2021 • 07:14
Henrik Nielsen
Journalist

19. MAJ 2021 • 07:14

TRAFIK

Det skal være så nemt som muligt for ældre personer at køre med bus her på Bornholm. Derfor opfordrer Bornholms Ældreråd det kommunale trafikselskab BAT til at indføre Rejsekort i den offentlige transport her på øen.

Sagen blev drøftet på rådets seneste møde. Det skete på baggrund af en række henvendelser fra ældre, som finder det vanskeligt at købe og betale billetter til busserne. Under corona har det ikke været muligt at købe billetter og klippekort i busserne med kontanter. I stedet har man skullet bruge en smartphone. Alternativt kan man købe et papklippekort på et af BAT's salgssteder.

– Rejsekortet bruges i resten af landet, og vi finder, at det også bør indføres på Bornholm. Vi bør på dette punkt have trafikal ligestilling med resten af Danmark. Derfor vil ældrerådet opfordre BAT til arbejde videre med sagen, og vi opfordrer til, at det afsættes de nødvendige midler på næste års budget, lyder det fra formand Erik A. Larsen i en pressemeddelelse.

Ældrerådet hæfter sig ved, at der i nær fremtid købes nye busser, og der skal også indføres ny teknologi til afløsning af papklippekortet.

– Så nu må tiden være kommet, hvor Bornholm bliver ligestillet med resten af Danmark, også på busområdet, siger Erik A. Larsen.