42-årig overfaldsmand var sindssyg i gerningsøjeblikket

42-årig overfaldsmand var sindssyg i gerningsøjeblikket
Arkivfoto: Berit Hvassum
| 29. MAR 2021 • 16:16
Mads Westermann
Journalist

29. MAR 2021 • 16:16

RETSSAG

Den 42-årige Jens Henrik Nielsen er sindssyg.

Og han må formodes at have været sindssyg i gerningsøjeblikket, da han i august sidste år overfaldt sin tidligere arbejdsgiver og slog ham adskillige gange i hovedet med en hammer.

Det er konklusionen i både den mentalundersøgelse, som Kriminalforsorgen har udarbejdet på Jens Henrik Nielsen og den vurdering, som Retslægerådet efterfølgende foretog på basis af mentalundersøgelsen.

Derfor blev Jens Henrik Nielsen i dag ved Retten på Bornholm dømt til tidsubestemt anbringelse på en psykiatrisk afdeling.

Trods ihærdige forsøg og adskillige henvisninger til tidligere domme lykkedes det ikke Jens Henrik Nielsens forsvarer, Rikke Solberg Bruun, at overbevise dommerne om, at hammeroverfaldet kun var grov vold og ikke drabsforsøg, sådan som anklagemyndigheden hævdede.

En enig domsmandsret valgte at give anklager Anne Moe medhold og dømte i overensstemmelse med anklageskriftet.

Udover anbringelsen på ubestemt tid, blev den hammer, som Jens Henrik Nielsen anvendte ved overfaldet konfiskeret, og han skal betale en foreløbig erstatning på 56.938,27 kroner til sit offer. Desuden skal han betale sagens omkostninger.

Efter samråd med sin forsvarer udbad Jens Henrik Nielsen sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.