16 dage siden sidst: Muligt nyt stenkast på E65

16 dage siden sidst: Muligt nyt stenkast på E65
Det svenske politi undersøger et nyt muligt stenkast på E65. Det kan bringe antallet af stenkast op på 118. Arkivfoto: Torben Østergaard Møller
STENKAST | SKÅNE | 9. AUG 2021 • 16:32
Sofie Møller
Journalist
STENKAST | SKÅNE
9. AUG 2021 • 16:32

Efter 16 dages stilhed, hvor det svenske politi ikke har fået nogen anmeldelser om stenkast, var den gal igen mandag ved middagstid.

Klokken 12.10 fik de nemlig en anmeldelse fra en dansk bilist, som var blevet ramt af en sten.

Pressetalsperson hos svensk politi Region Syd, Ewa-Gun Westford, fortæller, at de endnu ikke kan konstatere med sikkerhed, at der er tale om et stenkast.

– Da vi fik anmeldelsen, var bilisten desværre allerede kørt til Ystad for at nå færgen, siger hun til Tidende.

Derfor har det ikke været muligt for det svenske politi at undersøge, om det er et stenkast eller blot et stenslag, som bilisten blev ramt af.

– Vi må vente på, at vi kan få billeder af skaderne og tale nærmere med bilisten, før vi kan sige noget med sikkerhed, siger Ewa-Gun Westford.

Hun understreger, at hvis man rammes af stenkast, opfordrer politiet stadig til, at man standser og anmelder hændelsen så hurtigt som muligt, så de straks kan komme ud på gerningsstedet.

Det svenske politi har efter anmeldelsen været ude og undersøge området ved det mulige stenkast, og de vil fortsat være stærkt til stede på E65.