Det Griser tilfreds med overskud - i år ønsker vi løn hver måned

Det Griser tilfreds med overskud - i år ønsker vi løn hver måned
Daniel Benzon Funch Hansen og Liselotte Funch Witt. Pressefoto
ERHVERV | Fredag 1. juli 2022 • 10:28
Af:
Anders Liljeroth
ERHVERV | Fredag 1. juli 2022 • 10:28

Virksomheden Griser Det aflagde i denne uge deres regnskab for sidste år. Og selvom der er et pænt overskud i selskabet, har ejerne ikke fået løn alle måneder.

Den primære råvare er gris. Sådan lyder det i reklameteksten fra spisestedet Det Griser på havnen i Allinge, der har som mål at 'skabe et fedt samlingssted for venner og familie' til hverdag og fest.

Selskabet bag, der har navnet Griser Det ApS, og er ejet af Liselotte Funch Witt og Daniel Benzon Funch Hansen, har netop aflagt sit første regnskab, der viser et overskud på 356.531 kroner før skat, for perioden 15. december 2020 til 31. december 2021. Regnskabet er det første offentlige regnskab, men for ejerne har de selv noget at sammenligne med, da virksomheden året inden blev drevet som et I/S, hvor regnskabet ikke er offentligt.

– For os er det egentlig det andet regnskabsår, så når vi kigger på regnskabet for sidste år, sammenligner vi med året før, da vi drev et I/S. Og dengang ejede vi ikke nogen bygninger. Der var vi i lejede bygninger. Sidste år købte vi bygningen på havnen i Allinge, hvor Den Grønne Frø tidligere har ligget. Og det, at vi har købt en bygning, kan jo ses i regnskabet, fortæller Daniel Benzon.

Dermed siger han ikke, at han og Liselotte, er utilfredse med sidste års regnskab.

– Vi er da tilfredse, men det skal blive bedre i år. Liselotte og jeg, der sammen ejer selskabet, har ikke fået løn alle måneder sidste år. Så selvom der er overskud i regnskabet, så har vi altså endnu ikke kunnet trække almindelig løn ud til os selv. Vi har reinvesteret det meste. Så i år er vi nået til den prioritet, at vi skal have løn. Og så må vi se hvordan det kommer til at afspejle sig på årets resultat, siger Daniel Benzon.

Kunderne vælger lette løsninger

Hoveddelen af virksomhedens omsætning stammer fra spisestedet på havnen i Allinge, men også Det Grisers foodtruck har stået strategiske steder, hvor man serverer stedets flæskestegssandwich.

– Vi har været på nogle forskellige festivaler og haft nogle privatarrangementer. Men i sommerperioden er vores café naturligvis den største kilde til omsætning. Der ligger 60-70 procent af vores årsomsætning, bemærker Daniel Benzon.

Foodtrucken stod sidste år af nogle omgange på en månedlang lysfestival, og det var med til at give volume i virksomhedens omsætning. Men efterspørgslen efter et nyt koncept, hvor man som vært bestiller en foodtruck til at komme og servere for gæsterne, er blevet populært, fortæller Daniel Benzon.

– Vores ad libitum-arrangementer er blevet meget populære. Altså det, at man kan booke os til en fest eller et arrangement, hvor vi kommer med mad og drikke ad libitum i to timer. Dem har vi haft mange af sidste år. Og efterspørgslen på dem er eksploderet helt vildt.

Hvorfor tror du det er blevet så populært?

– Fordi det er nemt for folk. Du slipper for planlægning, for at handle ind, for at stå i køkkenet og lave mad og have oprydning bagefter. Det eneste, du skal levere, er et kraftstik, så sørger vi for resten. Det gør det meget nemt at have mange gæster på besøg.

Vil holde åbent hele året

Griser Det har hen over året omkring syv ansatte, hvor der hen over sommeren er 15-17 ansatte, og udenfor sæsonen fem eller seks på arbejde. Og planen er da også, at stedet i Allinge skal holde helårsåbent.

– Vi vil holde åbent i weekenderne i vinterhalvåret, hvor vi tænker på at køre noget med dagens ret, som vi har gjort før. Og så kommer vi til at eksperimentere lidt med forskellige ting hen over sæsonen. Vi lavede for eksempel and til Mortens aften, siger Daniel Benzon.

Hvordan tror du 2022 kommer til at gå for jer?

– Vi har jo i år haft Folkemødet, det havde vi ikke sidste år, så det skulle gerne kunne ses på omsætningen. Vi har også flere større arrangementer i år, end vi har haft tidligere, men til gengæld har vi ikke lysfestivalerne, dem har vi måttet sige nej til. Men vi har fået Wonderfestiwall, som kan erstatte en af dem. Så jeg ved ikke helt hvad jeg skal svare. For der sker også noget med priserne i øjeblikket på råvarerne. Men min overordnede forventning er naturligvis, at det bliver en positiv kurve for vores virksomhed, slutter Daniel Benzon.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT