To baner på vej: Padeltennis kommer til Bornholm

To baner på vej: Padeltennis kommer til Bornholm
Sidste år fortalte Knud Erik Thomsen om Rønne Tennis Klubs planer om at opføre padeltennisbaner på græsarealet mellem Rønne Svømmehal og klubbens egne tennisbaner. I mellemtiden har tennisklubben indgået en samarbejdsaftale med Match Padel Bornholm, som kommer til at eje og drive de to "glasbure" til padeltennis. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 16. MAR 2021 • 13:56
Jakob Nørmark
Journalist
| ABONNENT
16. MAR 2021 • 13:56

IDRÆT

Snart kan bornholmere og feriegæster spille padeltennis på Bornholm. I løbet af den næste måneds tid vil der nemlig blive bygget to baner til den begyndervenlige ketsjersport på området mellem tennisbanerne og svømmehallen i Rønne.

Banerne opføres af virksomheden Match Padel Bornholm i samarbejde med Rønne Tennis Klub, hvis medlemmer blev orienteret om planerne på email i søndags.

"Rønne Tennis Klub har planlagt standerhejsningen den 1. maj kl. 10, hvor vi ud over at markere starten på sommersæsonen for tennisspillet også forventer at kunne markere starten på at spille padel på de to nye baner", skriver formand Knud Erik Thomsen.

Han fortæller Bornholms Tidende, at målgruppen både er turister, bornholmere og etablerede tennisspillere.

– Det er jo nemt at gå til, for man skal ikke have de samme kvaliteter for at spille padel som almindelig tennis, siger formanden, som har planer om at invitere skoleklasser til padelundervisning, når banerne står klar.

Støtte fra legat

Tennisklubben får rådighed over banerne et vist antal timer om ugen, da klubben via et bidrag fra Brdr. E., S. og A. Larsens Legat finansierer en del af anlægsarbejdet. Resten af tiden vil man kunne booke baner gennem Match Padel, der kommer til at stå som ejere af det nye anlæg.

De nærmere vilkår for samarbejdet og kontingenter for tennisklubbens medlemmer vil blive fremlagt og komme til afstemning på næste generalforsamling i Rønne Tennis Klub. Bestyrelsen lægger op til, at tennisklubbens medlemmer kan vælge, om de vil betale for adgang til de nye baner, og padeltennis derved vil komme til at fungere som "en klub i klubben", fortæller Knud Erik Thomsen.


Foto: Match Padel Bornholm

Banebestilling online

Bag Match Padel Bornholm står Mads Larsen, der i mange år var indehaver af KB Sport/Sportmaster på Store Torv. Det nystartede selskab er et datterselskab til Match Padel, der ejer og driver baner i syv andre danske byer.

På portalen Matchpadel.dk kan spillere booke baner, og konceptet er, at man kan betale for baner på timebasis uden at være medlem.

Generalforsamling udsat

Anlægget af de to baner går i gang i dag, onsdag, og de forventes at stå klar til brug omkring 20. april, oplyser Knud Erik Thomsen.

Da padeltennis – ligesom den almindelige tennis på større baner – foregår udendørs, vil det være muligt at tage banerne i brug med de nuværende coronarestriktioner.

Generalforsamlingen i tennisklubben er i øvrigt blevet udsat på ubestemt tid, indtil corona-restriktionerne tillader større forsamlinger end de nuværende ti personer.

 


Hvad er padeltennis

Padeltennis er meget udbredt i spansktalende lande og nyder stor popularitet i Sverige. Særligt i løbet af de seneste par år er padeltennis også vundet frem i Danmark.

En padelbane måler 10 x 20 meter og er omgivet af glasvægge, som indgår i spillet. Efter at have ramt underlaget har bolden lov til at springe op på glasset, inden man slår til den. På grund af disse regler beskrives padeltennis ofte som en blanding af tennis og squash.

Der spilles med en særlig slags ketsjer. Det ligner et tykt, forvokset bordtennisbat og har ikke strenge. Boldene ser ud som almindelige tennisbolde, men har et lidt lavere lufttryk.

Udstyret er med til at gøre sporten lettere at gå i gang med for nybegyndere end almindelig tennis.

Pointsystemet er som i tennis, og man spiller fortrinsvis double.

Banerne kan både placeres indendørs og udendørs – i Rønne skal de være under åben himmel.