Sildefestens tovholder er fortrøstningsfuld efter genåbningsaftale

Sildefestens tovholder er fortrøstningsfuld efter genåbningsaftale
Det er især under Miss Sild-konkurrencen, at Sildefesten vil kunne blive udfordret med et forsamlingsloft på 500. Arkivfoto: Allan Rieck
| 16. APR 2021 • 09:48
Holger Larsen
Journalist

16. APR 2021 • 09:48

GENÅBNING

– Jeg er fortrøstningsfuld, siger Trine Leerskov, tovholder for Sildefesten i Hasle efter Folketingets aftale om en genåbning af landet efter coronapandemien.

Hasle Idrætsforening satser på at gennemføre byens store sommerfest, som er planlagt til dagene 8.-11. juli.

– Vi kan dog blive lidt udfordrede, hvis der vil være et forsamlingsloft på 500. Det er spørgsmålet, om vi kan få økonomi i det. Vi har normalt et "gennemløb" på cirka 4.500 mennesker i løbet af dagene, og der vil være 1.000 mennesker på pladsen, når der er flest, siger Trine Leerskov.

Det er særligt under Miss Sild-konkurrencen søndag eftermiddag og grisefesten lørdag aften, at der er mange mennesker på festpladsen på Hasle Havn.

Aftalen indebærer, at forsamlingsloftet afskaffes udendørs den 11. juni. Men med den tilføjelse, at det handler om det "såkaldt lille forsamlingsforbud. En udfasning af det såkaldt store forsamlingsforbud mod store arrangementer såsom festivaler er ikke nævnt i aftalen. Det er dermed fortsat på 500 personer".

– Jeg har bidt mærke i, at der skal forhandles yderligere om forsamlingsloftet i næste uge. Det ville være skønt, hvis det bliver helt afskaffet, så vi slipper for at skulle tælle antal personer ved ind- og udgang, siger Trine Leerskov.

– Jeg venter spændt på næste uge, tilføjer tovholderen.

 


Havnefest er aflyst

Mens man i Hasle fortsat regner med at kunne holde sommerfesten, har Poulsker Idrætsforening allerede for et stykke tid siden valgt at aflyse Snogebæk Havnefest for andet år i træk.