Vigtig milepæl nået på havnen

NOTITS | 16. AUG 2024 • 17:30
NOTITS
16. AUG 2024 • 17:30

En vigtig milepæl i udvidelsen af Rønne Havn. Sådan karakteriserer havnen selv det faktum, at sandopfyldningen og opbygning af bundsikring under belægningen til udvidelsens etape tre nu er færdig. Samtidig er det en markering af afslutningen på en betydningsfuld del af projektet, skriver Rønne Havn i en informationsmail fredag.

– Det sidste læs med sand er leveret af Ostend (skib, red.), og i alt er der blevet tilført cirka 400.000 kubikmeter sand til området. Dette skaber et solidt fundament for den fortsatte udvikling af havneinfrastrukturen, fremgår det mailen, hvori projektdirektør hos MT Højgaard, Dan Harborg Locht, også udtaler:

– Samtidig er vi i fuld gang med betonarbejdet på kaj 36 og ro-ro-rampen. Det er den lokale afdeling af NCC på Bornholm, som står for leverancen af beton. Betonarbejdet forventes at foregå frem til slutningen af oktober. De konstruktioner, som vi laver nu, er afgørende for at sikre, at havnen kan håndtere den øgede trafik og de større skibe, som den udvidede havn vil kunne modtage.

FÅ ABONNEMENT