Videooptagelse: Express 5 ramte kajen først

Videooptagelse: Express 5 ramte kajen først
Express 5 lå søndag stille i Rønne Havn, hvor man reparerede den skade, hurtigfærgen fik i Ystad lørdag aften. Foto: Johnny Gerner Kjøller
NYHED | 30. MAJ 2023 • 18:15
NYHED
30. MAJ 2023 • 18:15

Der er muligvis mere til havariet, som Express 5 var ude for lørdag aften i Ystad Havn, end der hidtil er givet udtryk for. 

En svensk privatoptagelse, som TV 2 Bornholm har fået tilsendt, viser nemlig, at Express 5 lørdag aften ramte kajen i Ystad Havn, inden den ramte en pram. 

Videoen viser, hvordan færgen under sin indsejling har direkte kurs mod kajen og til sidst ender med at ramme ind i kajens bolværk med en dertilhørende lyd af skrabende metal. 

Færgen stopper fremdriften, da den rammer i den pram, som Bornholmslinjen indtil videre har forklaret havariet lørdag med. 

TV 2 Bornholm har forelagt rederiet videoen, men Bornholmslinjen oplyser, at de ikke vil kommentere havariet yderligere før efter et møde torsdag i rederiets sikkerhedsorganisation. 

HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.