Stor rejseweekend – også væk fra Bornholm

Stor rejseweekend – også væk fra Bornholm
Der er kamp om pladserne på færgernes bildæk i weekenden, uanset om man skal fra eller til Bornholm. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 24. JUN 2022 • 07:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
24. JUN 2022 • 07:30

Rejsende i bil har svært ved at komme til Bornholm, hvis de ikke allerede har bestilt plads. Der er også mange, der skal fra Bornholm.


Besætningerne ombord på Bornholmslinjens færger får travlt i weekenden. Mange danskere går på sommerferie, og der bliver både rejst til og fra Bornholm i stor stil. I hvert fald melder rederiet udsolgt for biler på rigtig mange af weekendens afgange.

Hvis vi starter med os selv, så ser det ud til, at søndag er store rejsedag for bornholmere, der skal på sommerferie. Lørdag er der stadig ledige pladser til biler på alle afgange med Express 1 og Max, men søndag er billedet er andet. Det er muligt at komme med Max klokken 6.30, men ellers melder Bornholmslinjen udsolgt på alle afgange mellem Rønne og Ystad.

Plads på busser

For rejsende til Bornholm er hele weekenden i brug, og både lørdag og søndag er der udsolgt for biler på langt de fleste afgange. Lørdag skal man væbne sig med tålmodighed, for man kan kun komme med Express 1 klokken 20.30 eller med Express 1 klokken 22.30. Søndag er det endnu sværere at finde en ledig plads fra Ystad til Rønne, hvis man har bil med. Der er kun ledigt på Express 1 klokken 22.30.

Også færgen mellem Rønne og Køge må melde udsolgt for biler på nogle af weekendens afgange.

Hvis man rejser med bus i stedet for bil, er billedet et helt andet. Både lørdag og søndag er der ledige pladser på alle Bornholmerbussens ture, og det er uanset, om man vil fra Rønne til København eller fra København til Rønne. Det samme gælder Kombardoexpressen.

Også flyselskabet DAT har ledige pladser i begge retninger. Kun en enkelt af weekendens afgange er udsolgt. Norwegian flyver kun søndag, og der er plads begge veje.