Hackerangreb lagde lufthavnens hjemmeside ned

Hackerangreb lagde lufthavnens hjemmeside ned
NYHED | ABONNENT | 12. SEP 2023 • 11:31
NYHED | ABONNENT
12. SEP 2023 • 11:31

Bornholms Lufthavns hjemmeside blev mandag eftermiddag ramt af et hackerangreb, oplyser Trafikstyrelsen. Tirsdag formiddag var hjemmesiden fortsat nede, men er først på eftermiddagen tilgængelig igen.

Det var tirsdag formiddag ikke muligt at få oplyst, om passagerflyene fra og til Bornholm afgik og ankom rettidigt. Bornholms Lufthavns hjemmeside var nemlig ikke tilgængelig.

Ifølge Trafikstyrelsen, der driver lufthavnens administration, blev styrelsen mandag eftermiddag ramt af et hackerangreb.

"Trafikstyrelsen blev mandag eftermiddag ramt af et såkaldt DDoS-angreb, hvor hackere spammer en hjemmeside eller en server så meget, at den øgede trafik får hjemmesiden til at gå ned i en periode, så brugerne ikke kan få adgang", skriver Trafikstyrelsen i en mail til Bornholms Tidende.

"Angrebet har ramt Trafikstyrelsen.dk samt alle vores subsites (undersider, red.), herunder Bornholms Lufthavns hjemmeside. Vi er i øjeblikket i tæt dialog med vores leverandør samt Statens IT om at få styrelsens sider op at køre igen hurtigst muligt", skriver styrelsen videre i sin mail, hvor den også understreger, at hackere i denne type angreb ikke kan få adgang til følsomme oplysninger.

Russisk angreb

Flere statslige hjemmesider blev mandag ramt af et såkaldt dDoS-angreb. Det ramte blandt andet også Datatilsynets hjemmeside, skriver Ritzau.

Leverandøren oplyser ifølge Ritzau, at angrebene kom fra den russiske gruppe NoName057 (16).

Et dDoS-angreb er et målrettet overbelastningsangreb, hvor personerne bag oversvømmer eksempelvis en server med forespørgsler. Det kan få serveren til at bryde sammen.

Et overbelastningsangreb er sjældent skadeligt på længere sigt.