Ny rekord: Så mange besøgte Bornholm i miniferien

Ny rekord: Så mange besøgte Bornholm i miniferien
Arkivfoto: Henrik Nielsen
NYHED | 22. MAJ 2023 • 16:00
NYHED
22. MAJ 2023 • 16:00

Selvom Express 5 ikke sejlede med fuld kapacitet, satte Bornholmslinjen rekord i Kristi himmelfartsferien.

 

Aldrig før har der været flere mennesker og biler fra og til Bornholm i en Kristi himmelfartsferie som den i 2023. 48.000 passagerer rejste fra og til Bornholm mellem onsdag og søndag, og det er ny rekord for miniferien.

I en pressemeddelelse tilskriver Bornholmslinjen i høj grad Express 5 og den forøgede kapacitet som en af grundene til det rekordhøje antal passagerer og biler. Det til trods for, at Express 5 i miniferien ikke sejlede med fuld kapacitet i forhold til biler.

– En del af forklaringen er, at vi ikke sejler med vores maks kapacitet på Express 5. Det gør vi ikke, fordi opmarchbanerne ikke er blevet udvidet på Bornholm endnu. Det er de jo i Ystad, hvor havnen er bygget om. Så i Sverige er vi i stand til at tage den større kapacitet, som Express 5 har, men det kan vi ikke i Rønne endnu, fortalte pr- og kommunikationschef Jesper Maack til Tidende onsdag i sidste uge.  

90 afgange

Helt konkret blev 47.938 passagerer og 12.943 biler fragtet fra og bil Bornholm i miniferien. Det er for passagerer 1,3 procent bedre end i 2022, mens biler ligger 4,2 procent over sidste år.

Bag tallet ligger gennemførte rejser på Rønne-Ystad, Rønne-Køge og Rønne-Sassnitz fra den 17. til den 21. maj sammenlignet med de tilsvarende dage omkring Kristi himmelfart de foregående år.

Færgerne på alle tre ruter har tilsammen sejlet 90 afgange i dagens omkring Kristi himmelfart.