Gamle amerikanere kan give Bornholmslinjen problemer

Gamle amerikanere kan give Bornholmslinjen problemer
Arkivfoto: Henrik Nielsen
NYHED | 18. MAJ 2024 • 11:41
NYHED
18. MAJ 2024 • 11:41

Biltræf i Ystad lørdag skaber trafikpropper i byen

Kør afsted i god tid, hvis du skal med færgen fra Ystad til Rønne i dag. Det er beskeden fra Molslinjens kommunikationschef, Jesper Maack. Den svenske havneby bliver i dag proppet til med gamle amerikanerbiler, der tøffer gennem gaderne i et adstadigt tempo.

– Sidste år gav det store problemer. Der oplevede vi, at mange af vores rejsende havnede i tung trafik i Ystad, så de havde svært ved at nå færgerne. Derfor har vi haft en dialog med det svenske politi, og i år har de omlagt ruten lidt, hvilket burde give færre problemer for færgepassagerne, siger han.

Kaptajnen har kikkerten klar

Går det helt i ged i gader og stræder, er det muligt, at færgen holder hestekræfterne lidt og afventer situationen.

– Vi holder selvfølgelig øje med, hvor mange af vores gæster, der har tjekket ind inden afgangstid. Men det er kaptajnen, der afgør, om afgangen skal udskydes, siger Jesper Maack.

Skulle man misse skibet på grund af uoverstigelige trafikpropper udløst af gamle benzinslugere, er alt håb dog ikke ude.

– Man skal lige tage den med driften (kundeservice, red), om man kan få sin billet udbyttet til den næste færge, men vi plejer at tage hensyn til de ting, der foregår. Jeg tror dog ikke, at der bliver de store issues i dag, siger Jesper Maack. Bornholmslinjen har sendt sms’er til alle de potentielt berørte rejsende på fire hjul.

MobilePay er ikke løsningen

Grunden, at Bornholmslinjen ikke kan vente alt for længe, handler om kroner og øre.

– Vi skal betale en bod, når vi er forsinkede. Og jeg tror desværre ikke, at vi kan sende alle amerikanerbilejerne en anmodning på MobilePay om at spytte i kassen til at betale boden, slår Jesper Maack fast. Med et grin.

Hvis du har i sinde at forlade Bornholm lørdag, er det muligt at tage de gamle automobiler i øjesyn.

Læs mere om arrangementet her. (Og få en idé om, hvor og hvornår de planlægger at lægge beslag på broderparten af byens asfalt). https://yankeecarclub.se/hem/cruising-info-2024.html