Efter massiv kritik: Bornholmslinjen indfører nye tiltag

Efter massiv kritik: Bornholmslinjen indfører nye tiltag
Stormvejret skabte store udfordringer for færgerne i starten af august, hvor mange passagerer savnede mere information fra Bornholmslinjen. Arkivfoto: presse-fotos.dk
NYHED | ABONNENT | 5. SEP 2023 • 17:39
NYHED | ABONNENT
5. SEP 2023 • 17:39

Bornholmslinjen indfører nye tiltag i deres kommunikationsprocedure ovenpå den store kritik, rederiet har mødt. Man har taget reaktionerne til sig og mærket, at der er et behov, lyder det.

Den seneste kritik af Bornholmslinjens manglende kommunikation, særligt i forbindelse med stormen "Hans" i starten af august, får nu rederiet til at gøre tiltag for at forbedre informationsniveauet.

Det fremgår af Trafikkontaktrådets dagsorden. Rådet holder møde torsdag, hvor Bornholmslinjen blandt andet vil redegøre for forløbet den 6. august, der endte i et mindre kaos grundet det voldsomme vejr, hvor de to hurtigfærger Express 1 og 5 ikke kunne sejle.

Mange passagerer følte sig efterladt og utilstrækkelig informeret om, hvad der var op og ned, mens de stod på havnen i enten Rønne eller Ystad, og Bornholmslinjen har efterfølgende evalueret situationen. På baggrund af det har man ifølge rederiets mødeoplæg valgt at implementere fem konkrete ting i informationsproceduren fremadrettet. De fem tiltag lyder således:

– "Sms/e-mail udsendes så snart en sejlplansændring kendes og senest 20 min. efter det planlagte afgangstidspunkt"

– "Sms udsendes regelmæssigt hvert 20. minut med opdatering"

– "Hjemmeside opdateres med tilgængelig information"

– "Link til passagerrettighederne på Bornholmslinjens hjemmeside medfølger i sms/e-mail"

– "Passagerer om bord orienteres ligeledes løbende – senest hvert 20. minut"

Tydeligt behov

De nye tiltag skulle gerne være med til at hjælpe på, at passagererne kan få noget mere af det, man kan kalde vedligeholdelseskommunikation, fortæller pr- og kommunikationschef hos Bornholmslinjen, Jesper Maack.

– Vi har taget kritikken til os, og hvis folk gerne vil høre mere fra os i de her situationer, er det, det vi gør. Det skrev vi sådan set ind i vores procedure med det samme.

Så det var tydeligt for jer, at der var et behov for mere af den slags kommunikation?

– Ja, det kunne vi se på reaktionerne efterfølgende. Der var opstået tvivl hos nogle, fordi der gik for lang tid mellem sms'erne, så der måske opstod en følelse af, at vi ikke var der. Det var vi jo, og alle gjorde, hvad de kunne, men der var altså et ønske om, at folk gerne ville høre mere fra os, og det implementerede vi med det samme, siger Jesper Maack.

En anden stor faktor i den manglende kommunikation fra Bornholmslinjen har været rederiets udfordringer med informationsskærmene på havnene, der langt fra har givet de ventende passagerer den rette information. Men de problemer skulle være løst nu, forklarer Jesper Maack.

– Vi har kæmpet med at nedkæmpe et irriterende IT-problem, der gjorde, at hver gang vi forsøgte at få skærmene til at forklare det, vi gerne ville forklare, så hoppede de tilbage i et eller andet standard "nu boarder vi"-mode.

– Det betød jo, at det kom til at se fjollet ud. Men det er så lykkedes os at få fikset det problem, og nu har vi et udvalg af forskellige scenarier, vi kan afspille på skærmene afhængig af, hvilken situation vi står i, siger kommunikationschefen.