Det lysner for fjernbusser til København

Det lysner for fjernbusser til København
Pladsen på Ingerslevsgade i København er trang, og chauffører og ventende passagerer skal holde godt øje med cyklister. Arkivfoto: Jakob Nørmark
NOTITS | 4. SEP 2023 • 09:47
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS
4. SEP 2023 • 09:47

I maj fortalte Tidende, at åbningen af Københavns nye fjernbusterminal ved Dybbølsbro var udskudt til forsommeren 2024, hvilket er næsten et år senere end planlagt. Årsagen var, at ingen leverandører havde budt ind på det system, der skal styre trafik og passagerinfo. Men nu er en leverandør af trafikstyresystemet fundet, og projektet skrider fremad, og dermed holder den forsinkede tidsplan.

Det fortæller TV 2 Kosmopol.

Hele tre udbudsrunder skulle der til, før Vejdirektoratet fandt en leverandør af trafikstyresystemet. Selve terminalen er så godt som færdigbygget, og ifølge brancheforeningen Dansk Persontransport for bus- og taxivognmænd i Danmark vil busselskaberne gerne anvende den nye terminal uden et trafikstyresystem i stedet for at fortsætte med at køre til og fra Ingerslevsgade ved DGI Byen.

Vejdirektoratet og Københavns Kommune mener dog, at det er mere hensigtsmæssigt at vente med at tage terminalen i brug, indtil styresystemet er leveret.