Busterminalen er endelig færdig

Busterminalen er endelig færdig
Hoved- og totalentreprenør CG Jensen har afleveret den færdigbyggede busterminal i København til Vejdirektoratet. Arkivfoto: Jakob Nørmark
NOTITS | 31. OKT 2023 • 07:55
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS
31. OKT 2023 • 07:55

Rejser man med Kombardo Expressen til og fra København, kan man godt begynde at glæde sig til april. Da er det planen, at det kaotiske stoppested i Ingerslevsgade bliver erstattet af den nye fjernbusterminal ved Dybbølsbro. Hoved- og totalentreprenør CG Jensen har netop har afleveret den færdigbyggede terminal til Vejdirektoratet, som er bygherre.

Det fortæller Dagens Byggeri.

At der går endnu et halvt år, før fjernbusserne kan bruge terminalen, skyldes, at det har taget lang tid at finde en leverandør af det system, der skal styre trafik og passagerinfo. Hele tre udbudsrunder skulle der til, inden TV 2 Kosmopol i september kunne fortælle, at der var fundet en leverandør.

Den nye busterminal ligger mellem jernbaneskinnerne og Carsten Niebuhrs Gade. Selve terminalbygningen er 500 kvadratmeter stor og indeholder ventefaciliteter, toiletter og kiosk. Der er elevator og trappe til Dybbølsbro. Projektet er næsten et år forsinket.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 28-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Tirsdag eftermiddag, onsdag morgen: Meget tydelig kogespids (17-21). Generelt høje priser hele dagen. Vi skal helt frem til mellem kl. 01 og 05, før den rene elpris kommer under en krone/kWh - og vi kommer i nærheden af 2 kr./Kwh inklusiv nettariffer, bidrag til Energinet og energiafgift til staten. Opdateret kl. 13.05. Næste opdatering kl. 01.14.

Bornholms energi og forsyning