Bus-chef: Lørdag bliver bedre

Bus-chef: Lørdag bliver bedre
Folkemødet er en meget ekstraordinær situation, som det kan være svært at komme fuldstændig på højde med , siger Kim Kock-Hansen. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NYHED | ABONNENT | 17. JUN 2022 • 17:40
NYHED | ABONNENT
17. JUN 2022 • 17:40

Der har i perioder været kapacitetsproblemer på busserne under Folkemødet, erkender trafikchefen i BAT.

 

Befolkningstallet eksploderer under Folkemødet, og transportbehovet mellem Allinge og resten af øen ligeså.

Og det har i spidsbelastningsperioder givet problemer for buspassagererne, erkender Kim Kock-Hansen, trafikchef i BAT.

– Vi har prøvet at planlægge efter, hvornår folk skal op til Allinge, og hvornår de skal hjem igen. Men vi har alligevel oplevet nogle pressede perioder, siger han.

– Over middag for eksempel fredag manglede vi busser, men det fik vi rettet op på. Vi har også erfaret, at folk især på Østlandet har stået og manglet busser, det fik vi en melding om fredag morgen, og jeg kunne også selv se, da jeg kørte igennem Hasle senere, at der stod en del og ventede, så lørdag morgen sender vi flere busser ud for at få samlet dem op, som skal til Folkemødet.

Faktisk var billedet det samme torsdag, men BAT havde kalkuleret med, at det blev bedre fredag.

– Torsdag kom der cirka 3.300 gående passagerer med færgen, og torsdag skulle der kun komme det halve, så vi havde håbet på, at der var nok busser, men det var der så alligevel ikke. Og eftersom der også kommer gæster med færgen lørdag, sætter vi endnu flere busser ind i de tidlige timer, så vi kan få folk af sted til Folkemødet.

Kim Kock-Hansen opsummerer, at der har været perioder med god plads, perioder hvor sædeantallet lige har passet og pressede perioder.

– Og efter hvad jeg hører fra kollegerne, er det relativt normalt, at det er sådan.

Men hvis man på et Folkemøde oplever, at det er normalt at blive presset på visse tidspunkter, skal man vel rette ind efter det på næste Folkemøde?

– Ja, men det kommer alt sammen an på, hvordan tingene arter sig, hvordan vejret er og så videre. Vi havde faktisk lagt samme plan i år som for 2019, som var et stort Folkemøde og faktisk med flere deltagere end i år. Men fordi folk åbenbart rejser på nogle andre tidspunkter i år end i 2019, er der sket nogle forskydninger. Men vi prøver at rette ind, så hurtigt som vi overhovedet kan, så man ikke skal vente så længe på bussen, siger Kim Kock-Hansen.

– Folkemødet er en meget ekstraordinær situation, som det kan være svært at komme fuldstændig på højde med.