BAT får ekstra coronatilskud

BAT får ekstra coronatilskud
Der er penge på vej til BAT. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 23. SEP 2022 • 05:30
NYHED | ABONNENT
23. SEP 2022 • 05:30

På landsplan er der givet tilsagn til et ekstraordinært coronatilskud til busserne, og her kan BAT regne med at få en bid af kagen, oplyser Danske Regioner.


På landsplan har Transportministeriet lovet de trængte busselskaber, at de kan deles om en pulje på 125 millioner kroner, der skal dække de huller i budgettet, som er opstået i kølvandet på coronanedlukningerne.

Og det er altså sidste gang, der bliver ydet coronatilskud til busserne for denne omgang coronanedluking som efterhånden har nogle måneder på bagen, kan de oplyse hos Transportministeriet.

Passagererne kommer nemlig ikke tilbage og kører bus igen af sig selv. Det er problematisk for busselskaberne, som må til at tænke nyt, for at få busdriften til at løbe rundt økonomisk.

Ved udgangen af 2021 havde BAT et underskud på 8,2 millioner kroner, og det er det hul, de nye millioner forhåbentlig kan være med til at dække, hvis altså de bornholmske busser får en bid af kagen.

Og det kan de roligt regne med at få, oplyser Danske Regioner, som har fået tildelt ansvaret for at finde ud af, hvordan pengene skal fordeles mellem busselskaberne.

– Vi arbejder sammen med Kommunernes Landsforening om at finde en model for hvordan de her penge skal fordeles, og så giver vi det videre til transportministeriet, oplyser Danske Regioner.

Hvad fordelingsmodellen skal baseres på fremgår ikke, men med hensyn til tidsrammen, så hedder det snarest muligt.

Helle Munk Ravnborg (Ø) som er formand for natur-, miljø- og planudvalget i Bornholms Regionskommune ser frem til en afgørelse om, hvor meget der kommer bornholms busser til gode.

– Vi ved jo ikke, hvordan pengene bliver fordelt, men vi håber da på at få dækket noget af det tab. Vi forventer ikke at få nok til at dække det hele, siger hun.

HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?