96 fly på fem dage: Lufthavnen melder klar til Folkemødet

96 fly på fem dage: Lufthavnen melder klar til Folkemødet
Forpladsen i Bornholms Lufthavn. Foto: Trafikstyrelsen
NYHED | 11. JUN 2024 • 11:00
NYHED
11. JUN 2024 • 11:00

For at kunne håndtere mange fly i folkemødedagene har Bornholms Lufthavn indkaldt ekstra personale. Samtidig kommer lufthavnen med en opfordring om at møde op i god tid.

Der bliver trængsel på landingsbanen i Bornholms Lufthavn de kommende dage. Trafikstyrelsen, der ejer lufthavnen, oplyser, at man forventer at skulle håndtere hele 70 fly mere end normalt i folkemødedagene fordelt på selskaberne DAT, SAS og Norwegian.

– Normalt får vi syv fly på en hverdag. Nu skal vi håndtere mellem 15 og 24 fly om dagen. Det betyder, at der bliver usædvanligt travlt i vores lille lufthavn, hvor vi forventer 96 fly på fem dage, siger lufthavnschef Jimmi Holm Hansen, der tilføjer:

– Derfor har vi indkaldt alt disponibelt mandskab, så der vil være op til 27 medarbejdere på job ad gangen. Desuden har vi lånt fire ekstra medarbejdere, primært fra andre lufthavne i Danmark.

Men på trods af ekstra ressorucer kan det høje antal fly og et højt antal passagerer i lufthavnen betyde, at der kan blive ekstra ventetid i forbindelse med afgang, lyder det fra Jimmi Holm Hansen.

– Vi skal nok sørge for, at alle kommer godt afsted, men vi opfordrer til, at man møder op i lufthavnen i god tid før afgang. Det gælder særligt på afgangene i weekenden fra Bornholm, hvor der kan blive ekstra ventetid ved check-in og security. Her håndhæver vi tidsfristen, hvor man skal være tjekket ind allersenest 30 minutter før afgang, siger han.

Sidste år benyttede over 10.000 passagerer Bornholms Lufthavn i folkemødedagene, og det bliver formentlig også bliver niveauet i år, forventer Trafikstyrelsen.

Alle fly har fået besked på, at de maksimalt må bruge 45 minutter på en af lufthavnens tre standpladser, så nye fly kan få plads ved gaten.

– Flyselskaberne har kun kort tid til at til at få passagerer og bagage ud og ombord igen. Derfor lukker vi også gaten 20 minutter før afgang, så flyet ikke bliver forsinket før start og risikerer at forsinke de næste fly, der skal have plads, siger Jimmi Holm Hansen.