Autoværksted gav underskud: Når folk arbejder hjemmefra, holder bilerne stille

Autoværksted gav underskud: Når folk arbejder hjemmefra, holder bilerne stille
Henning Schou fra Schou-Jensen Auto ApS i Nexø. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 19. JAN 2021 • 20:17
Af:
Laust Uhrskov Jordal
| ABONNENT
19. JAN 2021 • 20:17

ERHVERV

Et år med coronanedlukning og hjemmearbejdspladser kan mærkes hos autoværkstederne. Det fortæller Henning Schou fra Schou-Jensen Auto ApS i Nexø, der netop har offentliggjort sit årsregnskab for perioden 1. oktober 2019 til 30. september 2020. Resultatet blev på et underskud på -252.407 kroner efter skat, hvilket er lidt over en halv million kroner mindre end resulatet for året før, der lød på 327.000. De seneste par år har resultatet for Schou Jensen Auto ApS ligget på et overskud mellem 300 og 400 tusinde kroner. Årsagen til det noget lavere årsresultat skal som i mange andre tilfælde findes i coronapandemien.

– Årets underskud kommer sig af, at vi har set en nedgang i arbejdet på grund af corona. Vi har haft mindre at se til, simpelthen fordi vi har været ramt af nedlukninger, og folk har arbejdet hjemmefra. Jeg snakkede faktisk med en i dag, som havde arbejdet hjemmefra i næsten syv måneder, siger Henning Schou, der ejer Schou-Jensen Auto ApS sammen med Jacob Holmegaard Jensen.

– Når folk ikke bruger bilen til for eksempel at køre frem og tilbage mellem Rønne og Nexø hver dag, så slider det mindre på dækkene, og der er mindre behov for service. Det kaster mindre arbejde af sig, siger Henning Schou.

En nedgang på 750.000

At der har været mindre arbejde se til i virksomheden, kan man også læse ud af årsregnskabet. I regnskabsåret 2018/2019 lød autoværkstedets bruttofortjeneste på 3.717.635 kroner. I det seneste regnskab lød bruttofortjenesten derimod på 2.962.981 kroner. Altså en nedgang i fortjenesten på 754.654 kroner.

– Resultatet kommer ikke til at betyde det store for virksomheden. Vi har hele tiden prøvet på at holde gang i hjulene og har fundet opgaver, som medarbejderne har kunnet løse, så vi ikke behøvede at sende dem hjem, siger Henning Schou, der har seks ansatte i værkstedet.

– Det er klart, at vi kigger grundigt på udgifter og indtægter. Lige nu mærker vi anden bølge af coronaen mere end i foråret, og vi går og snakker om, om vi måske skal ud i at lave noget arbejdsfordeling, som er en af de muligheder, der er for os. På den måde kan vi sænke udgifterne lidt. Hvis det bliver ved med at forsætte på den her måde længe endnu, så må vi måske ud i at foretage fyringer, men det, tror jeg, ikke bliver aktuelt, siger Henning Schou.

Gang i hjulene

Han peger på, at i takt med, at foråret kommer, nedlukningen bliver hævet, og vaccinerne bliver rullet ud, så kommer der gang i hjulene i mere end én forstand.

– Jeg tror rigtig mange sidder med en udflugtslængsel og har brug for at komme ud at køre og se nogle ting, når de må det igen. Så begynder de også at komme på værkstedet igen, når bilerne skal ses efter, og der skal skiftes til sommerdæk og så videre, siger Henning Schou.

– Jeg tror på, der nok skal komme tryk på igen, og at vi kan lave et lille overskud igen i år, siger han.