Nu er det mændenes sundhedsuge

NOTITS | ABONNENT | 22. MAJ 2022 • 12:41
Berit Hvassum
Journalist
NOTITS | ABONNENT
22. MAJ 2022 • 12:41

For 20. gang markeres Mændenes Sundhedsuge i Danmark, og i år er temaet "Mænds mentale sundhed og trivsel i hverdagen."

I uge 24 ruller Men's Health Week – Mændenes Sundhedsuge – ud med fokus på mænds psykiske helbred.

– Når vi taler om sundhed, er det altid vigtigt også at inddrage mental sundhed og trivsel. For på det område står det bestemt ikke godt til for mændene, fortæller Svend Aage Madsen, forskningsleder, ph.d., Rigshospitalet og formand for Forum for Mænds Sundhed.

Statistikkerne viser at: Mænd begår selvmord tre gange så hyppigt som kvinder. Fem gange så mange mænd lider af ludomani. Over tre fjerdedele af alle hjemløse er mænd. Dobbelt så mange mænd har alkoholmisbrug. Mænds psykiske problemer er underopdagede og underbehandlede.

Der er ofte ingen opmærksomhed på, at mænds psykiske problemer kan vise sig på særlige måder, som hverken sundhedsvæsenet eller mandens omgivelser er opmærksomme på – før det er for sent. Det og meget mere har Forum for Mænds Sundhed fokus på i Men’ Health Week 2022.

I ugen vil der være forskellige aktiviteter rundt om i landet om alle aspekter ved mænds sundhed og der udgives også et magasin om ugens temaer.

– Lige nu er kommuner og andre i fuld gang med at forberede arrangementer rundt om i landet og med at registrere dem på www.sundmand.dk, oplyser Svend Aage Madsen.