Døgnhjælp på vej til patienter: 'Det er godt nok fantastisk'

Døgnhjælp på vej til patienter: 'Det er godt nok fantastisk'
Formand Bente Helms fra Sind Bornholm glæder sig over, at Bornholm ser ud til at blive en del af den døgndækkende psykiatriske telefonlinje, som allerede dækker resten af Region Hovedstaden. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NYHED | ABONNENT | 26. SEP 2023 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
26. SEP 2023 • 15:30

Region Hovedstaden planlægger at tilbyde psykiatriske patienter på Bornholm adgang til en telefonlinje, som allerede dækker resten af regionen.

Lighed i sundhed er et af fem fokusområder i Region Hovedstaden. Grundtanken er, at regionen vil have et sundhedsvæsen for alle, der har brug for det, uanset hvor de bor, hvad de fejler, og hvilke andre forudsætninger de har. Psykiatrien er et af de områder, hvor Bornholm skiller sig ud, men der er planer om, at patienter her på øen snart får adgang til et tilbud, som allerede eksisterer i resten af regionen. Det fremgår af social- og psykiatriudvalgets dagsorden.

I den sjællandske del af Region Hovedstaden er der fem døgnåbne psykiatriske akutmodtagelser, der modtager uvisiterede borgere. Noget lignende eksisterer ikke her på Bornholm, hvor det kun er muligt at komme i kontant med Psykiatrisk Center Bornholm inden for normal åbningstid. Resten af døgnet dækkes psykiatrien af akutmodtagelsen på Bornholms Hospital. Derudover er Bornholm heller ikke omfattet af den fælles telefon, som blev søsat for de psykiatriske akutmodtagelser i Region Hovedstaden i juni. Men det kan snart ændre sig.

I hvert fald arbejder Region Hovedstadens Psykiatri på en driftssikker telefonløsning på Bornholm, og det er forventningen, at løsningen kan tilgås hele døgnet alle ugens dage. Tanken er at lancere løsningen i efteråret, og det er planen, at Psykiatrisk Center Bornholm kobles på Fællestelefonen, som ordningen hedder.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 04-12-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Mandag: Højt prisniveau fra dagens begyndelse. Allerede kl. 08 overhaler Det Frie Valg (variabel timepris) Det Enkle Valg (fast kvartalspris). Over døgnet er dog der ikke forskel på de to produkter. Brug strømmen efter kl. 21, hvor vi kommer under 3 kr./kWh alt inkl. Opdateret 00.14. Næste opdatering kl. 13.20.

Bornholms energi og forsyning