Som en af tre kommuner har Bornholm været med i et projekt, der viser, at flere unge i psykisk mistrivsel med den rette hjælp kommer i job og uddannelse for færre penge.
De seneste seks år har forskere og ansatte på jobcentre samarbejdet om at teste og tilpasse en ny metode med individuel støtte til personer i målgruppen. Resultaterne viser, at flere kommer i gang og får det bedre, og samtidig er indsatsen billigere end de almindelige tilbud i jobcentrene, fortæller Københavns Professionshøjskole, som er med i projektet.
Forskerne bag det seksårige projekt Reconnect har netop fremlagt de foreløbige resultater. De viser i hovedtræk, at en indsats baseret på metoden Individuelt Planlagt job med Støtte kan hjælpe unge mellem 18 og 29 år i psykisk mistrivsel ud på arbejdsmarkedet eller i uddannelse på samme vilkår som alle andre, hvis de får intens støtte, så længe der er behov for det.
Der er gennemført godt 500 forløb i samarbejde med kommunerne Bornholm, Rødovre og København. På den baggrund konkluderer forskerne fra Københavns Professionshøjskole, Roskilde Universitet og VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, at projektet har udviklet en metode, der virker bedre end den almindelige indsats.