VM-løber arbejder nu med breddeidræt

VM-løber arbejder nu med breddeidræt
Laura Hulgaard har et ben i hver idrætslejr - bredden og eliten. Foto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 18. DEC 2022 • 05:30
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
18. DEC 2022 • 05:30

Siden maj har Laura Hulgaard arbejdet som idrætskonsulent hos DGI Bornholm. Hun er selv konkurrenceudøver og har flere gange deltaget i VM i trailløb - men i arbejdslivet er det breddeidrætten, hun kæmper for.

44-årige Laura Hulgaard lever et kontrastfyldt liv.

På den ene sidder bruger hun masser af timer på at træne og optimere sin krop, så hun kan konkurrere med den absolutte elite inden for trailløb. Det har ført hende hele verden rundt, og senest var hun i begyndelsen af november en tur i Thailand for at deltage i verdensmesterskaberne i kort trail og fik ved den lejlighed stor ros af sin danske landstræner.

På den anden side bruger hun også masser af timer på breddeidrætten. Hun har nemlig siden maj arbejdet som idrætskonsulent for DGI Bornholm, og det betyder, at hun skal servicere idrætsforeningerne og hjælpe dem med at skaffe flere medlemmer og tænke nyt.

Det kan dog sagtens lade sig gøre at være konkurrenceudøver og samtidig kæmpe for breddeidrætten - og måske er det ligefrem en fordel.

– Jeg tror måske, jeg har en lidt nemmere tilgang til foreningerne, fordi de ved, hvem jeg er. Mange af dem ved, at jeg har en idrætsfaglig baggrund, når jeg kommer ud på besøg. På den måde har det været nemt at komme ind på alle de frivillige, der sidder i foreningerne, siger Laura Hulgaard.

Er aktivt foreningsmedlem i Tejn

Hun er ikke fuldstændig ubekendt med, hvordan det er at være medlem af en breddeklub, for hun træner selv i Tejn IF. Her er der plads til alle, uanset hvilket niveau de er på.

– Jeg har selvfølgelig en forståelse for de mennesker, som gerne vil noget mere med deres sport, men jeg synes også, jeg har en forståelse for dem, som bare gerne vil ud og dyrke noget idræt og have det sjovt.

– Det med fællesskabet betyder sindssygt meget, og det betyder også meget for mig som idrætsudøver. At jeg har nogle mennesker, jeg kan løbe med og snakke med om det, fortæller hun.

Derfor skulle hun ikke bruge meget betænkningstid, da DGI Bornholm slog en stilling op i foråret. Den søgte hun med det samme.

– DGI kæmper for, at der skal være idræt for alle, og det er lige præcis den tanke, jeg rigtig godt kan lide. At alle - uanset hvor man kommer fra, og hvem man er, og hvilken størrelse man har, og hvilke skavanker man har - kan være med, siger hun og roser de frivillige i foreningerne for at gøre det muligt.

– De gør et kæmpe stykke arbejde i deres fritid, og de brænder for den sportsgren, de har med at gøre, siger hun.

Vil motivere overvægtige børn

I sit nye job kommer hun til at have svømning, volleyball og atletik som ansvarsområder, ligesom hun skal stå i spidsen for DGI's samarbejde med regionskommunen. Hun skal også hjælpe idrætsforeningerne med at samarbejde med børnehaverne og skolerne, så børnene får en god start i foreningslivet.

Flere af disse ting har hun allerede stor erfaring med, for hun har tidligere været leder af Rønne Svømmehal og været souschef i en SFO, som havde rigtig meget fokus på bevægelse.

Hvad vil du gerne opnå i dit nye arbejde?

– Hvis man stiller skarpt på sundhedsprofilen, som er lavet på Bornholm, vil man kunne se, at vi har rigtig mange overvægtige børn. Så mit håb er jo, at jeg kan komme ind og måske motivere nogle børn til at dyrke noget mere idræt.

– Det kunne jeg også i svømmehallen, men måske ikke helt så alsidigt, som jeg kan her. Her er der mulighed for at komme ud og lave en masse spændende projekter og være tovholder, fortæller hun og slår fast, at selvom hun allerede har fået travlt i jobbet, vil hun ikke trappe sin løbekarriere ned. Til januar går hun efter at vinde danmarksmesterskabet i trail, som afvikles på Hammerknuden med en rute på 63 kilometer.

DGI Bornholm har i år ansat to nye idrætskonsulenter. Den ene er 44-årige Laura Hulgaard, og den anden er 48-årige Rasmus Thomsen, som er flyttet tilbage til Bornholm efter 30 år ovre. Foto: Jacob Jepsen