Vatpinde er skiftet ud med fjerbolde

Vatpinde er skiftet ud med fjerbolde
Hjem, kære hjem. Der var stor glæde onsdag aften, da badmintonspillerne igen kunne indtage Søndermarkshallen, som indtil tirsdag havde fungeret som midlertidig coronakviktestcenter. Foto: Jens-Erik Larsen
BADMINTON | RØNNE | ABONNENT | 2. SEP 2021 • 16:02
Jesper Gynther
Journalist
BADMINTON | RØNNE | ABONNENT
2. SEP 2021 • 16:02

Onsdag den 1. september var en stor dag for badmintonafdelingen i Knudsker IF. For første gang i år kunne spillerne nemlig bruge Søndermarkshallen, som indtil tirsdag var blevet brugt som midlertidig coronakviktestcenter.

Formanden for badmintonafdelingen, Flemming Pettersson, glæder sig da også over, at man nu kan tage i hallen for at spille med fjerbolde i stedet for at tage derhen for at få en vatpind i næsen.

– Det er jo fantastisk. Det er jo to badmintonsæsoner, som har været smadret, og især den sidste sæson 2020/2021 har de ikke fået spillet meget. Ingen stævner, ingen mesterskaber og ikke mange aktiviteter. Det er hård kost. Og derfor har vi bare glædet os til at komme rigtig tilbage i vores hjemmehal, siger han.

Flemming Pettersson, badmintonformand i Knudsker IF, mener ikke, at man kan undervurdere, hvad medlemmernes tilhørsforhold til deres normale hjemmebane Søndermarkshallen betyder for deres motivation for at komme og træne. Foto: Jens-Erik Larsen

Badmintonafdelingen har haft mulighed for at låne træningshallen i Rønne Idrætshal i månederne op til sommerferien, men det er ikke alle medlemmer, der har haft lyst til at spille på det tidspunkt af året – eller som har haft lyst til at spille i en anden hal end Søndermarkshallen.

– Der et tilhørsforhold til en hal, som man ikke kan glemme. Det har helt sikkert betydet, at der var nogle, som ikke kom, da vi var i Rønne Idrætshal, siger Flemming Pettersson, som også fortæller, at der var en masse grej, der skulle flyttes hen til hallen, hver gang der var træning, hvilket også gjorde det bøvlet.

– Normalt starter vi også med træningen den 15. august. Når skolerne starter, så starter vi sæsonen, og det har vi jo heller ikke kunne i år. Der var jo testcenter indtil i dag. Men det er okay. Vi skal også bidrage med vores, siger badmintonformanden.

 

Simon Emil Nielsen, 15 år:

Hvorfor er du her i dag?

– Jeg synes, det er fedt at spille badminton. Det er dejligt at være tilbage, når det endelig åbner. Det er også mit sidste år, inden jeg tager på efterskole, så jeg skal lige have det sidste år med på Bornholm, der er godt.

Har du kunne spille noget badminton?

– Vi har spillet en smule i coronatiden i Rønne Idrætshal. Det har været fedt, at der har været noget, så man har kunne være lidt i gang, selvom kviktestcenteret var der.

Hvordan er hallen at spille i?

– Det er en meget god hal at spille i. Gulvet er godt og det hele.

Hvor lang tid har du spillet badminton?

– Jeg tror, det er mit tredje år, jeg spiller nu. Jeg har altid spillet sammen med de tre andre. Det er fedt at have nogle venner at spille med, så man ikke bare er helt alene. Jeg har virkelig glædet mig til at være sammen med dem og spille igen.

Emilie Møller-Sørensen, 15 år:

Hvad betyder det for dig, at du kan være tilbage i hallen og spille badminton?

– Jeg er glad for det, for vi har ikke kunne spille i rigtig lang tid. Vi har spillet i en anden hal, men det er ikke det samme. Det er noget andet at spille her, for det er her, vi sådan rigtig går til badminton. Jeg spiller sammen med min tvillingesøster Emma, og vi har altid spillet samme sted.

Hvad betyder badminton for dig i dit liv?

– Jeg har gået til det i et par år, og jeg synes, det er sjovt. Jeg elsker at spille badminton.

Hvordan gik det i dag?

– Det gik okay. Det var lidt svært at spille igen, for man skal lige i gang igen efter så lang tid.

Spændende uger venter

Har du hørt noget på vandrørene, om medlemmerne vender tilbage efter den lange pause fra hallen?

– Vi har givet besked og information til alle vores spillere om sæsonstarten. Nogle har ringet, men vi har ikke snakket med mere end 10 procent af medlemmerne, så vi aner i princippet ikke, hvor mange der kommer. Især i den kommende uge bliver det meget spændende at se, hvor mange der kommer, siger han.

Det var i øvrigt klubbens ungdomsspillere, som først fik fornøjelsen af at træne i Søndermarkshallen onsdag aften, og her var fire mødt op.

– På det her hold er de normalt 12-15 spillere, så vi håber, der kommer nogle flere i næste uge, siger Flemming Pettersson, som oplyser, at ungdomsholdet træner hver onsdag og mandag, og at der også er åbent hus-arrangement på mandag, som især er møntet på U9, U11 og U13.

Knudsker IF håber antallet af spillere til træning snart to- eller tredobles. Foto: Jens-Erik Larsen