Tennisklub afviklede klubmesterskab – men ikke i tennis

Tennisklub afviklede klubmesterskab – men ikke i tennis
Else Jørgensen og Ditte Toudal vandt damerækken. Fotos: Jesper Gynther
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 19. MAR 2023 • 19:00
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | RØNNE | ABONNENT
19. MAR 2023 • 19:00

Lørdag blev der afviklet klubmesterskab i Rønne Tennis Klub. Men det var ikke tennis, som blev spillet. En ny sportsgren er nemlig blevet populær blandt medlemmerne.

For første gang nogensinde er der i Rønne Tennis Klub blevet afviklet klubmesterskab i padel.

Sportsgrenen – som er en blanding af tennis, bordtennis og squash – kom til Bornholm for et par år siden og er blevet meget populær blandt medlemmerne.

– Mange af vores tennisspillere har valgt at spille padel om vinteren, og det har fået den konsekvens, at der er nogle, som spiller lidt mindre tennis indendørs om vinteren. Men det tror jeg er fint, siger formand Knud Erik Thomsen, som selv har taget sporten til sig selv og spiller hyppigt i padelhallen på Vibegårdsvej.

Jan Hjort Hansen og Per Jeppsen vandt herrerækken.

Padel er kommet for at blive

Det er også i padelhallen, at der blev afviklet klubmesterskaber, og her blev der både dystet i herredouble, damedouble og mixeddouble.

Tidligere blev der arrangeret klubmesterskaber i tennis om sommeren, men de seneste år har der ikke været interesse for det. Til gengæld var der mødt en del op for at kæmpe om at blive klubmestre i padel.

– Nu har vi været så mange, der har trænet herude i padelhallen, og der synes vi, at det var helt oplagt at trække dem, der gerne kunne og ville ud i dag og prøve at spille konkurrence, siger Knud Erik Thomsen, som tror, at padel fremover kommer til at spille en stor rolle i tennisklubben.

– Jeg tror, der vil være stor interesse for det. Mange seniorer, som mig selv, spiller og har stor fornøjelse af det. Vi spiller på det tempo, vi nu kan holde til at spille på.

Jette Barslund og Michael Blom vandt mixedrækken.

Boldene kommer selv tilbage

Hvorfor er padel et godt spil for jer?

– Vi skal ikke ud at hente boldene, for de kommer selv tilbage, siger han og griner.

– Men det er også et mere actionpræget spil end tennis. Og det er lidt nemmere at spille end tennis, hvis ikke du har forudsætningerne.

– Det er ikke for at forklejne tennis, for tennis er rigtig spændende, men du går ikke bare ind fra gaden og spiller tennis. Du er nødt til at træne noget for at få et spil ud af det.

– Her kan du næsten gå ind fra gaden og spille padel og få bolden over og få et spil ud af det.

Men der vil stadigvæk være tennis i tennisklubben?

– Ork ja! Masser af tennis, og specielt om sommeren vil vi komme tilbage og spille på banerne.