Superhest løber sin sidste sæson på Bornholm

Superhest løber sin sidste sæson på Bornholm
Som 4-årig vandt Slide So Easy Derby Consolation med sin dengang faste kusk, Kenneth Nielsen, i sulkyen.
NYHED | 2. FEB 2023 • 12:15
Kjeld Lundbæk
Journalist
NYHED
2. FEB 2023 • 12:15

Aalborg-traver med sejrsprocent på 37 og rekord på 10,1 løber sin sidste sæson på Bornholms Brand Park


Superhesten Slide So Easy, der i sin 13-årige karriere har tjent 5,5 mio. kroner, ankom torsdag til Bornholm, hvor han i sin sidste sæson som aktiv væddeløber skal køres af Mads Petersen på Bornholms Brand Park.

– Vi kommer meget på Bornholm, hvor vi har sommerhus, og synes at det er skønt at komme på travbanen i Almindingen, siger Leif Clemmensen fra Team Clemmensen, der ejer Slide So Easy, til travet.dk.

– Fordi vi så godt kan lide at tage turen til Bornholm, er idéen om, at Slide skulle have sin sidste løbssæson derovre, også opstået, tilføjer Leif Clemmensen, der også kender Mads Petersen fra tiden, hvor den unge bornholmer var i lære hos mestertræneren Flemming Jensen i Aalborg.

– Når Bornholm slutter sæsonen til oktober, så kommer Slide tilbage til os, hvor han skal nyde sit otium hjemme hos mig, slutter Leif Clemmensen i sin snak med travet.dk.

Der er ingen tvivl om, at Slide So Easy vil blive en attraktion på Bornholm. Hesten har hidtil startet 138 gange, vundet 51 sejre og tjent 5.514.269 kroner. I fjor – som 13-årig – satte Slide So Easy sin rekord på 1.10,1.

Slide So Easy er opdrættet af Bo Jondahl, som medbragte hesten på derbyauktionen. Her blev den solgt til Morten Arp. I sit gamle regi blev det til sejr i Derby Consolation, kørt af Kenneth Nielsen, inden Slide So Easy blev solgt til familien Clemmensen.

I 2016 kom Slide So Easy i træning hos Flemming Jensen. Det skete efter 48 starter, hvilket havde indbragt 12 sejre og mere end 400.000 kr.

Slide So Easy er som den første nogensinde kåret som årets ældre travhest i Danmark tre gange i træk. To gange har han taget turen til VM i New York, hvor det i 2019 blev til en andenplads. Et par danske mesterskaber har hesten også på cv'et.

2022 blev den første sæson, hvor Slide So Easy ikke prøvede at løbe først over mållinjen, men tre andenpladser og to tredjepladser var nok til at løbe yderligere 177.978 kroner ind på præmiekontoen.

Kun fire danskfødte heste har tjent mere end Slide So Easy.

 

Leif Clemmensen har sommerhus på Bornholm og kender Slide So Easys kommende kusk, Mads Petersen, fra tiden, hvor den unge bornholmer var i lære hos hestens træner i de seneste syv år, Flemming Jensen på Aalborg-banen.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 27-02-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Tirsdag: Det variable timepris-produkt er denne tirsdag i gennemsnit 17% billigere end det kvartalsfastsatte produkt. Tørretumblertesten afslører, at du sparer yderligere 4,41 kr. ved at tørre dit tøj kl. 23 i stedet for kl. 18. Opdateret kl. 00.14. Næste opdatering kl. 13.14.

Bornholms energi og forsyning