Studietur udfordrer Vikings oprykningschancer

Studietur udfordrer Vikings oprykningschancer
Flere af Vikings unge spillere kan ikke spille næste kamp mod Amager SK, da de skal på studietur. Arkivfoto: Jesper Gynther
NOTITS | ABONNENT | 19. MAR 2023 • 16:03
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS | ABONNENT
19. MAR 2023 • 16:03

Søndag vandt Viking over Sirius og holder dermed liv i drømmen om oprykning til 3. division. Men oddsene er imod bornholmerne.

Søndag leverede de bornholmske herrer endnu en god præstation i Kvalifikationsrækken, da de mødte Sirius i Bornholms Idræts- og Kulturcenter.

Gæsterne kom godt nok bedst fra start og førte 5-1 efter de første 10 minutter, men Viking kom stærkt tilbage og førte 15-11 ved pausen. I anden halvleg kom de zebrastribede bornholmere foran med hele 22-12 og endte med at vinde opgøret 25-20.

– Jeg synes faktisk, vi spiller en rigtig god håndboldkamp, siger træner Michael Mortensen, som tilskriver gæsternes målmand æren for, at Vikings sejr ikke blev større.

– Deres målmand har bare valgt at tage hænder med. Han stod rigtig godt på mål gennem hele kampen, men i særdeleshed i de første 10 minutter. Og så sjusker vi lidt i de sidste 14 minutter, som gør, at de kommer lidt tilbage i kampen. Men i 50 minutter spiller vi rigtig fin håndbold, siger han.

Rammes af studietur

Der er to spillerunder tilbage, og Viking har stadig mulighed for at rykke op i 3. division. Oprykningschancerne vanskeliggøres dog af, at Viking i næste kamp på lørdag mod Amager SK må undvære flere af holdets spillere.

– Nu har vi en udekamp, hvor de unge desværre har deres studietur, så vi er lidt presset på mandskab, fortæller Michael Mortensen.

– Vi tager over og gør, hvad vi kan mod Amager, men det bliver svært. Vi har oddsene imod os, men det er jo sket før, at vi har vundet alligevel, så vi vil da gøre et forsøg.

Afgørende kamp mod Helsingør

Sæsonens sidste kamp spilles lørdag den 1. april i Rønne Idrætshal, og her kommer Helsingør på besøg, som er Vikings konkurrent til at rykke op.

Lige nu har Helsingør to point mere end Viking, og Helsingør vandt deres første opgør med seks mål, så hvis stillingen er den samme før sidste spillerunde, skal Viking vinde med syv mål for at rykke op.

– Men taber vi mod Amager, så er det jo slut, så der er lige den kamp, vi skal have spillet først. Det kan måske også være motivation til at tage derhen og gøre det godt, siger Michael Mortensen, som tror, der venter en spændende afslutning på sæsonen.