Sjælden præstation: Bornholmer rykker op i A-klassen

Sjælden præstation: Bornholmer rykker op i A-klassen
Asger Røjbek Sørensen kom øverst på podiet, da han torsdag vandt et B-løb i Lejre på Sjælland. En sejr, der endte med at få stor betydning. Foto: BHS-PL Beton Bornholm
NYHED | ABONNENT | 19. MAJ 2023 • 11:37
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
19. MAJ 2023 • 11:37

En drengedrøm er gået i opfyldelse for Asger Røjbek Sørensen. Den 20-årige knægt fra Aarsdale har nu skrabet point nok sammen til at rykke op i A-klassen og kan dermed deltage i de største danske cykelløb. Han bliver samtidig en fast del af truppen hos BHS-PL Beton Bornholm.

Torsdag blev en mindeværdig dag for Asger Røjbek Sørensen.

Den unge bornholmer var taget til Lejre for at deltage i et B-løb på 121 kilometer, og med et stærkt angreb med to kilometer hjem holdt han resten af udbruddet bag sig og vandt flot cykelløbet.

Dermed fik han 20 point til samlingen og har dermed skrabet nok point sammen sammen til at rykke op i A-rækken og tilslutte sig resten af holdet hos BHS-PL Beton Bornholm, hvor han siden nytår har været tilknyttet på en boblerkontrakt.

– Det var en klasseoplevelse, fortæller Asger Røjbek Sørensen til Tidende.

Det var hans første sejr i B-klassen, og derudover har han haft tre podieplaceringer og har generelt kørt rigtig stærkt dette forår. Han har også haft meget at køre for, fordi der var udsigt til en plads på holdet hos BHS-PL Beton Bornholm, hvis han kunne få nok point til at rykke op i A-klassen, hvilket altså nu er lykkedes.

– Det betyder ufattelig meget, og det var nok også det, som jeg blev mest glad for i går. Jeg fik også råbt lidt, da jeg kom over målstregen. Det er det, jeg har kørt og kæmpet for i halvandet år, og jeg kæmpede lidt ekstra for det, da jeg i år kom på en boblerkontrakt, fordi så var der en ekstra gulerod ved at kæmpe mig derop.

Sjette A-rytter på 15 år

Det hører til sjældenhederne, at en bornholmsk rytter rykker op i A-klassen, og derfor er det en stor præstation, som Asger Røjbek Sørensen har leveret.

– Inden for de sidste 15 år er han jo kun den sjette A-rytter fra Bornholm, så det er ikke noget, der sker hver dag. Det er en stor ting, siger sportschef Jesper Andreasen fra BHS-PL Beton Bornholm, som selv hører til en af de fem ryttere sammen med Christian Andreasen, Daniel Byder, Emil Toudal og Magnus Cort.

At Asger Røjbek Sørensen allerede rykker op i A-klassen i sit andet år som seniorrytter er ligeledes imponerende.

– Det er en stærk præstation, også fordi han sidste år kørte i C-klassen, så det er jo ikke så mange løb, han har kørt i B, og han har ikke brugt så lang tid på det. Han har vist, at han har niveau til mere end B-klassen ved at køre i toppen af rigtig mange løb i løbet af foråret. Det er ikke bare en enkelt præstation, siger Jesper Andreasen, som glæder sig over, at der nu igen er en bornholmsk rytter i truppen hos BHS-PL Beton Bornholm, efter Emil Toudal forlod holdet efter sidste sæson.

– Det er fedt, at vi stadig har lidt bornholmsk islæt på holdet, og så vil vi jo gerne hjælpe til med, at de lokale kommer frem i verden. Vi vil gerne gøre en forskel for bornholmerne også, og det tror jeg - i al beskedenhed - at vi har gjort indtil nu for ham, men også fremadrettet.

Hvad er planen med Asger for resten af sæsonen?

– Nu skal han til at køre rigtige cykelløb jo. Og så skal han til at være en del af et hold, og det er en helt anden disciplin end at køre for sig selv i B-klassen, siger Jesper Andreasen, som ikke vil kaste den unge rytter for løverne med det samme.

– Han kommer til at køre nogle af de lette A-løb. Jeg tror eksempelvis ikke, at han skal køre Danmark Rundt, det er for tidligt for ham. Så det handler om at støtte op om hans udvikling, så han får kørt en masse mindre A-løb og dermed får lært at køre A. Og så skal han bare tage alt sin form og selvtillid med videre, og så er det ikke umuligt, at han kan lave nogle sjove placeringer i A også, siger Jesper Andreasen, som mener, at Asger fysisk er godt kørende, men at der er forbedringspotentiale, når det kommer til det taktiske.

Bliver student om en måned

Asger Røjbek Sørensen ser selv frem til at få debut i A-rækken, hvilket sker allerede nu på søndag i Tikøb i Nordsjælland.

– Det bliver lidt vildt allerede at få debut, og jeg har lidt ærefrygt over det. Jeg har stor respekt for at skulle op at køre, for det er nogle hårde gutter at skulle bide skeer med. Men som Jesper (Andreasen, red.) siger, så må jeg tage det et løb ad gangen, siger han og ser også frem til, at han får en ny cykel og skal med til løb i udlandet og på træningslejre i udlandet.

I øjeblikket er han dog også travlt beskæftiget med at afslutte gymnasiet. Den 19. juni har han sidste eksamen, og derfor kan ikke udelukkende fokusere på cykelløb den næste måneds tid. Det kan han til gengæld bedre bagefter, for det kommende år skal han arbejde som lærervikar på Svaneke Friskole.

– Så vil jeg selvfølgelig have en helt masse mere tid til at fokusere på cyklingen i og med, at jeg ikke skal til Rønne hver dag og i skole til tre-fire om eftermiddagen og have en masse lektier i weekenderne, siger den unge rytter, som godt kan lide tanken om at blive boende på Bornholm og køre for et bornholmsk hold.

– Så kan jeg repræsentere Bornholm og vise flaget frem på den måde. Det er jeg stolt over at kunne, siger han.