Se billederne: Alex og Mathilde er Bornholms hurtigste på 3.000 meter

Alex Mogensen satte en gennemsnitsfart på under tre minutter pr. kilometer, og også Mathilde Helms Kjær havde fart i fødderne.

LØB

Der var ingen tvivl om, hvem der ville vinde dette års udgave af bornholmsmesterskaberne i 3.000 meter løb, der blev afviklet onsdag aften på Rønne Stadion Nord.

Hos herrerne tog SÅN-løberen Alex Mogensen hurtigt føringen, mens Mathilde Helms Kjær fra Viking Atletik gjorde det samme hos kvinderne, og sådan fortsatte det løbet ud. Derfor kunne de begge i ensom majestæt løbe over målstregen som de første i hver deres kønskategori og lade sig kåre som bornholmsmestre.

22-årige Mathilde Helms Kjær kom i mål i tiden 10.43,7, hvilket var 49 sekunder hurtigere end den næsthurtigste kvinde, mens 26-årige Alex Mogensen kom i mål i tiden 8.51,5, hvilket var 44 sekunder hurtigere end den næsthurtigste mand.

– Jeg synes, det gik meget godt, fortæller en tilfreds Alex Mogensen til Bornholms Tidende efter løbet.

– Jeg prøvede bare at løbe mit eget løb og så bare give den gas fra starten af og så se, hvor længe det ligesom kunne holde.

(artiklen fortsætter nedenunder billederne)

Alex Mogensen og Mathilde Helms Kjær var suveræne vindere af bornholmsmesterskaberne på 3.000 meter, der blev afviklet onsdag aften. Som belønning for deres præstation fik de begge et gavekort, mens vinderne af ungdomsrækkerne fik medaljer. Foto: Berit Hvassum

Ingen rekorder blev slået

Du havde ikke nogen kanin, du kunne følge?

– Nej, det havde jeg nemlig ikke. Jeg løb efter bornholmsmesterskabet og efter en god tid. Og det følte jeg, at jeg fik, for min pr er 8.39, men det er i et felt med de bedste i Danmark, så man taber en del, når man løber alene. Der var også lidt vind i dag og sådan, fortæller Alex Mogensen.

Alex Mogensen var lidt over 23 sekunder fra at slå den bornholmske rekord på 3.000 meter for herrerne, mens Mathilde Helms Kjær var halvandet minut fra bornholmsrekorden for kvinderne.

Bornholmsrekorder

3.000 m, mænd: 8.28,0 – sat i 1986 af Asger Westh, der er født 1967, og som løb for Viking

3.000 m, kvinder: 9.13,91 – sat i 2015 af Anna Holm Baumeister, der er født i 1987, og som løb for Viking

Mathilde Helms Kjær har ikke løbeevnerne fra fremmede. Hendes mor, Lotte Helms, er nemlig også en garvet løber. Her ses mor og datter i lidt forskelligt tempo.

Satser på magisk tid på 5.000 meter

At Alex Mogensen kunne sætte en god tid i løbet, var ikke nogen overraskelse, for 3.000 meter distancen er sammen med 5.000 meter distancen, det han satser på og lægger sin træning efter.

BM i 3.000 meter var samtidig det første banestævne for hans vedkommende i 2021, og det næste store mål for ham er et 5.000 meter løb på Østerbro den 1. juni, fortæller han.

– Her håber jeg at kunne komme under 15 minutter. Vi er en gruppe på fem-seks stykker, der prøver at jagte den tid. Det er ligesom en magisk tid at komme under 15 minutter, det har jeg aldrig lavet før, siger han.

Med sejren onsdag aften har Alex Mogensen nu to BM-titler på 3.000 meter distancen på sit cv.