Sæsonen skydes i gang med showkamp i Rønne

Sæsonen skydes i gang med showkamp i Rønne
Det alternative håndboldhold Drengene fra Zulu HK kommer lørdag på besøg i Rønne Idrætshal. Holdet trænes af Lars Rasmussen (th.), som er tidligere landsholdsfløj. Foto: Screenshot fra TV 2 Zulus facebookside
NOTITS | 23. SEP 2022 • 10:20
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS
23. SEP 2022 • 10:20

I denne weekend er der igen håndbold på programmet efter en lang sommerpause. Lørdag er der showkamp i Rønne Idrætshal, og søndag spiller Viking Rønne Håndbolds herrehold første kamp i Kvalifikationsrækken på udebane mod Sirius HK.

Sæsonen starter allerede i morgen, lørdag, i Rønne Idrætshal, hvor Viking Rønne Håndbolds mixhold med både kvinder og mænd på holdet tager imod Drengene fra ZULU HK, som er kendt for at medvirke i tv-programmet af samme navn.

Det gæstende hold består af nogle spillere, som tidligere var talentløse til håndbold, men i tv-programmet fik intensiv undervisning af blandt andet den tidligere landsholdsspiller Lars Rasmussen.

Lars Rasmussen er også med i Rønne Idrætshal, og han vil klokken 15.30 holde et foredrag omkring rejsen med ZULU HK. Selve kampen spilles klokken 17, og der er fri entré, fremgår det af en pressemeddelelse.

Vikings herrespillere har sæsondebut på søndag. Arkivfoto: Jesper Gynther

Første turneringskamp

Søndag spiller Vikings herrehold deres første kamp på udebane mod Sirius HK i kvalifikationsrækken. Viking er oprykkere fra Serie 1, så det bliver første smagsprøve på den sværere række for rønneboerne.

– Sæsonens første kamp er altid svær at vurdere. Tempoet vil nok være en tand højere i år, end vi er vant til, men med god opstart i vores træningspas er vi alle klar til at starte sæsonen op, fortæller Michael Mortensen, som i sommerpausen har afløst Lars Trust som holdets træner.

– Vi møder fortrøstningsfulde op til kampen. Holdet består i år af et mix af unge og "gamle" garvede spillere, som supplerer hinanden rigtig godt. Unge friske kræfter blandet med en masse rutine.

– Der mangler dog selvsagt en masse kamp minutter, før vi ved, hvor vi står til den kommende sæson, siger Michael Mortensen, som glæder sig til at komme i gang med første kamp i sæsonen. Den spilles i Græsted Hallen med kampstart 11.30.