RIK og Hasle leverede et orgie i gult og rødt

Tre røde kort og otte gule kort måtte dommeren uddele i løbet af fredagens opgør i bornholmsserien. Arkivfoto
| ABONNENT | 11. APR 2021 • 13:17
Kjeld Lundbæk
Journalist
| ABONNENT
11. APR 2021 • 13:17

FODBOLD

Hasle syntes at have alt under kontrol i fredagsopgøret i bornholmsserien mod bundholdet RIK, da André Kahlenberg allerede midt i 1. halvleg kunne sparke et straffespark sikkert i nettet til 2-0.

Tidligere i halvlegen havde hurtige Jonas Pedersen to gange testet det noget vaklende RIK-forsvar. Anden gang gav det pote, da målmand Gustav Gude kom på mellemhånd på en lang aflevering fra Mads Andersen, og så stod det 1-0.

Tacklingerne blev vildere og vildere, efterhånden som trætheden begyndte at sætte sine spor

Men foran med to mål mistede Hasle lige pludselig momentum. De teknisk bedre RIK-spillere udfordrede de lidt tunge Hasle-drenge lidt højere oppe på banen, uden at hjemmeholdet dog kom til de store chancer.

Til gengæld fik RIK en ønskestart på 2. halvleg, da Mikkel Pedersen allerede på det første angreb reducerede til 1-2. Denne gang var det Hasle-målmand Mathias Møller, der kom på mellemhånd på et indlæg fra højre side.

Tre røde kort

Derfra udviklede kampen sig til en rigtig herrefight. Tacklingerne blev vildere og vildere, efterhånden som trætheden begyndte at sætte sine spor, og uden at spillet udartede på nogen måde, nåede dommer Peter Jensen at uddele otte gule og tre røde kort.

RIK's Jonathan Vilhelmsen fik det første røde kort, da han brokkede sig over et gult kort, og i tillægstiden fik han selskab af Kristian Jeppsen, der gav bolden et ordentligt los, efter at der var fløjtet for offside. Det gav RIK-angriberen aftenens andet gule kort.

Minuttet efter var det Hasles Nikolaj Jensen, der blev sendt af banen efter en hensynsløs tackling midt på banen. En tankeløs handling, som kun kan forklares med træthed.

Tæt på udligning

Med kun otte spillere på banen måtte Hasle slås hårdt for sejren i de sidste tillægsminutter, og helt ufortjent havde det ikke været, hvis RIK havde fået det ene point.

To gange var det meget tæt på en udligning, men Nicolai Randers udmærkede afslutninger sneg sig lige forbi Hasle-målet.

Hasle så man meget lidt til i 2. halvleg. Et André Kahlenberg-frispark, der lige snusede til overliggeren, var det tætteste, man kom kom på en Hasle-scoring i de sidste 45 minutter. Formen er efter den lange coronapause ikke til 90 minutter for fuld udblæsning.