Drama: Pokalsemifinale mellem NB og RIK blev først afgjort efter forlænget spilletid

NB-træner Thomas Jørgensen mente, at RIK havde fortjent at vinde kampen i den ordinære spilletid. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 2. JUN 2021 • 03:36
Af:
Kim Stenfeldt
| ABONNENT
2. JUN 2021 • 03:36

FODBOLD

Det var kun en semifinale i Sydbank pokalen, da de to københavnsseriehold NB Bornholm og RIK tørnede sammen på Nexø Stadion tirsdag aften. Men det var formentlig den moralske finale, og det levede kampen bestemt op til med drama til næsten sidste fløjt. Især i den ordinære tids afslutning.

– Vi spillede vores bedste kamp i denne sæson og det er da nederen, at vi ikke vandt, når vi nu var så tæt på, sagde en skuffet RIK-anfører Nicolai Olsen efter kampen og fortsatte:

– Men vores mange unge spillere fortjener kæmpe ros i dag efter en pragtpræstation. Især i 1. halvleg, synes jeg, vi spillede fremragende og havde i ordinær tid momentum i lange perioder.

RIK lagde frisk fra land i denne semifinale og spillede virkelig godt og med masser af optimisme. Det var dog NB Bornholm og en af kampens profiler Patrick Ambrosen, der fik kampens første rigtigt store målchance. Men alene foran RIK’s mål fik han ikke et ordentligt træf på bolden med den lidt forkølede højrefod, og Edwin Lozic i RIK-buret fik lige akkurat en hæl på så bolden strøg udenom målrammen.

Ellers var det RIK, der havde de største chancer. Den største tilfaldt Nicolai Olsen allerede efter 10 minutter. Her måtte han se Nexøs unge målmand Magnus Madvig Hansen præstere en mirakuløs redning, da en parade af Nicklas Harder Mogensens afslutning i første omgang endte tæt foran mål for fødderne af Nicolai Olsen.

Tæt på matchvinder-roller

Denne gang var heldet ikke med RIK-angriberen. Men tre minutter før pausen fik Nicolai Olsen alligevel lov til at juble, da han i to forsøg fik bolden forbi Nexø-keeperen til 1-0.

Og som 2. halvleg skred frem, så lignede det længe sejrsmålet og en matchvinder-rolle til Nicolai Olsen.

Tre minutter før tid begik RIK’s målmand Edwin Lozic dog straffespark på NB Bornholms Rasmus Kristensen, og der var dermed udsigt til forlænget spilletid.

Men trods sin lille fejl, så holdt RIK-målmanden fokus, da Matthias Lund sparkede hårdt og fladt fra straffepletten. Edwin Lozic befandt sig lige der også i en matchvinder-rolle.

Udligning dybt inde i overtiden

Men sådan skulle det ikke gå. Efter fem minutters tillægstid sendte Patrick Ambrosen yderst kontrolleret bolden ind foran RIK’s mål, hvor Kian Frandsen dukkede op mellem venner og fjender og pandede bolden i nettet til 1-1 til mega jubelscener hos NB Bornholm-spillerne.

– Det er da mega nederen, at de skulle score 10 sekunder før tid, når jeg nu klarede det straffespark, kom det ærgerligt fra RIK-målmanden umiddelbart efter kampen.

Hvor RIK havde spillet rigtig godt og haft et lille bitte momentum i den ordinære tid, så vendte det i den forlængede spilletid. RIK-spillerne så mere brugte ud, end NB Bornholm gjorde. Og så var hjemmeholdet gæsterne fysisk overlegne på høje bolde i feltet. Og det blev kampafgørende.

Midt i 1. halvlegs forlængelse var det Kacper Stukonis, der bagest i feltet kom højest på et hjørnespark fra Patrick Ambrosen. Og med kampens anden hovedstødsscoring sendte han dermed NB Bornholm på sejrskurs.

En mega chance til Patrick Boiken midt i 2. halvlegs forlængelse kunne have bragt kampen ud i en straffesparksafgørelse.

Men i stedet scorede Rasmus Kristensen to minutter før tid til 3-1 og sendte NB i finalen mod Viking.

NB-træner: RIK fortjente at vinde

NB Bornholms træner Thomas Jørgensen var bundærlig efter kampen, hvor hans hold netop havde klaret sig videre til finalen med en udligning i den ordinære kamps døende sekunder.

– Det var en lige kamp. Men jeg skal da være ærlig og sige, at jeg synes RIK spillede godt og måske endda fortjente at vinde i ordinær tid.

– Men jeg vil også rose mine spillere for, at fortsætte med at gå efter scoringen på trods af et brændt straffespark to minutter før tid.

– Og der skal da ikke være nogen som helst tvivl om, at vi vægtede kampen i dag 100 procent lige så højt som kampe i turneringen. Vi ville vinde lige så meget, som RIK ville det, pointerede NB Bornholm træneren, der dermed fik revanche for finalenederlaget i den bornholmske pokalturnering sidste år.