Ny kvart million til travbanen - i støtte

Ny kvart million til travbanen - i støtte
Cirka 30.000 tilskuere besøger hvert år Bornholms Brand Park, og de kan se frem til endnu bedre sport på verdens mindste travbane, når Bornholms Travselskab efter denne sæson går i gang med at udbedre baneforholdene. Foto: Torben Ager, travfotobornholm.dk
NYHED | ALMINDINGEN | ABONNENT | 30. JUN 2022 • 05:30
Kjeld Lundbæk
Journalist
NYHED | ALMINDINGEN | ABONNENT
30. JUN 2022 • 05:30

LAG-Bornholm støtter Bornholms Travselskabs planer om forbedre baneforholdene på Bornholms Brand Park med 264.451 kroner


Et tilsagn om støtte på 264.451 kroner fra LAG-Bornholm bidrager til at sætte yderligere skub i et omfattende anlægsprojekt, som skal være med til både at klima- og fremtidssikre travbanen i Almindingen, Bornholms Brand Park.

– Det handler især om en fremtidssikring af travbanen, så den fortsat kan være et kulturelt, sportsligt og socialt aktiv for øen, siger formanden for Bornholms Travselskab, Egon Jensen.

– Men banen begynder også at blive udslidt. Drænrørene er tilstoppede og kan ikke dræne banen, når der falder større mængder nedbør på kort tid. Det giver risiko for aflysninger, hvis det regner på en løbsdag.

– Desuden er banen på nuværende tidspunkt indrettet med store niveauforskelle mellem svingene. Det slider på hestenes sener og led. For at øge dyrevelfærden vil projektet også mindske denne niveauforskel mest muligt, understreger Egon Jensen.

– Derfor er jeg på vegne af Bornholms Travselskab meget glad og taknemlig over LAG-Bornholms tilsagn til projektet, hvor vi vil klima- og fremtidssikre Bornholms Brand Park. Støtten bidrager til bevarelse og udvikling af en levende kultur for hestesporten på Bornholm. Travsporten på Bornholm ønsker at styrke fællesskabet mellem mennesker, med fokus på det moderne hesteliv, og derfor er tilskuddet fra LAG Bornholm meget velkomment i vores vision om, at Bornholms Brand Park også i fremtiden vil kunne være et mødested, der forener og favner os mennesker bredt, tilføjer Egon Jensen.

Christian Prip, formand for LAG-Bornholm siger:

– Projektet falder godt ind under LAG-Bornholms udviklingsstrategi, når det gælder udvikling inden for kultur, identitet og sociale mødesteder samt oplevelsesøkonomi. Projektet er godt organiseret og bygger i høj grad på inddragelse af frivilligt arbejde. Midler fra LAG-Bornholm kan betragtes som kritisk kapital til igangsætning af projektet, selv om der er tale om en veletableret forening med en fornuftig kassebeholdning.

– Ligeledes vil midlerne fra LAG-Bornholm give travsporten gode lokale træningsforhold på Bornholm. Travsporten på Bornholm bygger på et solidt fundament af frivilligt arbejde. Det frivillige arbejde kommer til udtryk på og omkring banen både før og under en løbsdag. Uden dette store arbejde kunne banen ikke eksistere. Dette frivillige arbejde danner ikke blot basis for lønnet arbejde i tilknytning til travbanen, men også til følgeerhverv uden for banens virke, konstaterer LAG-Bornholms formand.

– Med de cirka 30.000 tilskuere, som gæster banen i løbet af en sæson på ca. 26 løbsdage, viser banen sit værd for både herboende og turister.

Arbejdet med at forbedre baneforholdene på Bornholms Brand Park forventes igangsat, når den indeværende løbssæson slutter i oktober måned.