Ny discgolfklub ser dagens lys

Ny discgolfklub ser dagens lys
I discgolf (som også kaldes frisbeegolf) kombineres de gode og velkendte egenskaber fra frisbees med et mål (en discgolfkurv), som man skal ramme. Her ses en deltager i Bornholm Open, som blev afviklet på discgolfbanen i Rø i 2022. Arkivfoto: Jesper Gynther
NYHED | ABONNENT | 22. JAN 2023 • 05:30
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
22. JAN 2023 • 05:30

Fans af discgolf kan glæde sig over, at det snart bliver muligt at dyrke sporten i en idrætsforening her på øen. Bornholms Disc Golf Klub holder stiftende generalforsamling i februar og får hjemmebane på Nature Parks baner i Rø.

På Bornholm findes en af Europas bedste discgolfbaner, men indtil videre har der ikke været nogen discgolfklub, hvor man har kunnet træne sammen med andre. Det bliver der snart ændret på.

Den 6. februar bliver der afviklet stiftende generalforsamling for Bornholms Disc Golf Klub, og ifølge iniativtager Stine Rosenquist er der mange, som allerede har tilkendegivet, at de gerne vil være en del af den nye klub.

– Jeg har en rigtig god gruppe mennesker, som gerne vil være med, siger Stine Rosenquist, som i alt har fået tilsagn fra 15-20 forskellige.

Profesionelle roser banen

Stine Rosenquist har fået idéen til at lave en klub, fordi hun til daglig er instruktør i klatre- og aktivitetsparken Nature Park i Rø, som for et par år siden lavede Bornholms første discgolfbane.

Sidste år blev der afviklet en stor turnering på 18-hulsbanen, som blandt andet fik stor ros af profesionelle spillere ovrefra.

– Vi har lavet en af Europas bedste discgolfbaner, så der er virkelig potentiale for noget super godt, for banen er der, men vi mangler bare en klub og nogle mennesker, der bakker op og vil engagere sig, og det kommer der så nu, siger hun.

Efterlyser kvinder

Selvom mange allerede er interesserede i at være med i klubben, er der plads til mange flere. Især efterlyser Stine Rosenquist nogle kvinder, som vil være med, for indtil videre ser det ud til, at hun bliver den eneste.

Derudover må man også meget gerne kontakte Stine Rosenquist, hvis man har lyst til at blive en del af den kommende bestyrelse eller ligefrem formand for klubben, for hun ser helst, at der er en anden end hende selv, som påtager sig formandsopgaven.

– Hvis jeg skal være helt ærlig, håber jeg, at jeg kan sende stafetten videre, og at jeg finder nogle fine mennesker, der er klar, siger hun.

Velegnet til skoleundervisning

Når foreningen er stiftet, vil der komme en mulighed for at melde sig ind, og det kommer til at koste 500 kroner om året at være medlem. Som medlem vil man kunne benytte sig af banerne året rundt, og det er også tanken, at der vil blive arrangeret spilaftener, så man kan træne sammen med andre i foreningen.

På sigt er det drømmen, at klubben kan være med til at arrangere nogle turneringer og måske endda have værtskabet for europamesterskaberne.

– Og så håber vi virkelig, at vi kan få lavet et samarbejde med skolerne, og især få campus eller efterskolen ud til os. Det skal vi arbejde på, siger Stine Rosenquist, som selv har arbejdet mange år som lektor på Sjælland, hvor hun ved holdopstart har taget eleverne med ud på discgolfbaner, så de kunne blive rystet godt sammen.

– Jeg fandt ud af, at discgolf er et rigtig godt redskab i undervisningen. Du går rundt i et meget flot naturområde, samtidig med du spiller et spil, så der er både hyggelig snak, koncentration og konkurrence, og det kan bare noget, siger hun og peger på, at banen i Rø er ekstra naturskøn, da man kommer forbi nogle af de flotteste klippestykker på Nordbornholm.

Nature Park bakker op

Planerne om at lave en discgolfklub bakkes op af Tor Madsen, som ejer Nature Park Bornholm. Han har givet tilsagn om, at klubbens medlemmer kan bruge parkens discgolfbane i tidsrummet 10-19 hele året rundt, og at klubben ikke skal betale særlig meget for at få lov til at bruge banen.

– Der er ikke nogen, der skal komme og sige, at jeg tjener på det, for det er ikke det, som er planen, siger Tor Madsen, som håber, at han ved at stille banen til rådighed for klubben kan være med til, at flere begynder at dyrke sporten på Bornholm.

– Jeg mener ikke, at det koster mig noget, at banerne bliver brugt af en klub, og jeg ser hellere, at der er en masse aktivitet på banerne også gerne om vinteren, siger han.

Billig sport

Hvis man er interesseret i at begynde til sporten, behøver man ikke frygte at skulle investere en masse penge i udstyr.

– Det er ekstremt billigt at komme i gang med det. Hvis man absolut ikke har nogen penge, og her tænker jeg på en enlig mor med tre børn, så kan de få lov at låne en disc af os, eller de kan købe tre discs for 300 kroner, og så er du i gang, siger Tor Madsen med henvisning til, at et discgolfsæt består af tre frisbees med forskellige egenskaber: "Driveren" til at kaste langt med, "mid-range disc'en" til mellemdistancekast og "putteren" til de små, korte og præcise kast.

Den stiftende generalforsamling afvikles den 6. februar klokken 19 i Nature Parks lokaler på Brommevej 10, 3760 Gudhjem.